Aanstaande zaterdag 21 April om 20Hr 00! komen de Oost - Vlamingen, die ons bij de seizoensstart met onze neus (pakten) op een paar feiten drukten, door de AMS spelerstunnel: KSMK Deinze

Rangschik 3

“de Oranjehemden” of zoals we hier meestal zeggen ”de Mannen van den Regi en den Benny”. Buiten aan deze 2 beminnelijke vakmannen (Van Acker en Van Polfliet) , hebben we natuurlijk ook fantastische herinneringen over gehouden aan Jasper Sols en Seppe Brulmans. Hoe vaak hebben die 4 wel niet hun tanden stuk gebeten om onze kleuren....Nostalgie?

Hey, mij ga je niet betrappen op heimwee of jeugdsentiment hoor. Ik besef maar al te goed dat onze huidige kern net zo'n positieve en leuke mémoire's (KFC - geschiedenis) aan't schrijven zijn. En er zit volgens mij nog wat rek op! En ik heb nog wat inkt om op't oep te schrijven. Laat we hopen dat we in 2026? bij ons “100-jarig” bestaan al die leuke verhalen in geuren en kleuren mogen oprakelen.

Speeldag 1: Deinze – Dessel 2 – 0

Over de doelpuntenmakers uit de heenmatch kan ik je vertellen dat Michael Lallemand sinds kort (na een maandenlange revalidatie) zijn heroptreden maakte en dat Olivier Romero Gomez zich blesseerde op training veertien dagen geleden. Bij gebrek aan kerosine kon ik niet met mijn para-glidertje en mega-verrekijker boven de de trainingsvelden in Oost-Vlaanderen gaan hangen om het uit te vissen!

We hebben wel eens goe gelachen op de dinsdagavondtraining toen iemand schertste dat Benny en Regi in een zwart-oranje tandem glider de thermiek boven Brasel aan't testen waren.Het zou kunnen hé !!! Of beter gezegd wij weten dat ze alles over hebben voor't voetbal. En zo zien we het graag. 

Met 27 punten in de uitwedstrijden heeft Deinze, na leider LSK, de beste uitreputatie.

Het scoorde 19 keer in uitwedstrijden, het incasseerde er 11.

Door de 1 op 6 in de 2 laatste “at home” games van de “Oranjehemden” (1 – 2 tegen den Iendracht en 1 – 1 tegen de Barechoem) voelt Deinze toch wat negatieve pressing (“druk in de rug” / (op)jagers in de rug) van Heist en Oudenaarde die in extremis en mathematisch nog een eindronde ticket in de wacht kunnen slepen ten koste van hen. Maar ook daar stelt zich de vraag? Willen die teams dat en kunnen ze zelf wat sprokkelen. Geen evidentie want Heist moet op bezoek bij Dender, Oudenaarde is gastheer voor Lommel.

Kortom mocht je nog niet overtuigd zijn om zaterdag af te komen, weet dan dat de voorlopige kampioen van de thuiswedstrijden – oog in oog staat met de voorlopige vice-kampioen van de uitwedstrijden. KSMK kan trouwens ook een prachtig rapport voorleggen wat betreft resultaatsvoetbal tegen de top 6 uit de reeks! Dit wordt een toppertjesmatch! ULTRA Spannend!

De vorige rendez-vous even op een rijtje:

02 Sep 17 Deinze – Dessel 2 – 0

08 Apr 17 Dessel – Deinze 2 – 1

17 Sep 16 Deinze – Dessel 0 – 0

09 Apr 16 Dessel – Deinze 2 – 0

07 Nov 15 Deinze – Dessel 0 – 2

Dessel kan in het nevenklassement “langste reeksen” zonder nederlaag op gelijke hoogte van Heist komen. In de “cleansheets” - rang kan het gelijk komen met KSMK. En als de officieuze titel die we al 2 seizoenen haalden nog steeds op de groen witte verlanglijst staat, die ligt ook nog voor het grijpen maar niet volledig in eigen handen. Kom ze aanmoedigen. Kom genieten. Voetbal een feest! De AMS de feesttempel !

Voor de kern van morgenavond kunnen we vrij kort zijn, er zijn geen geschorsten en ook geen geblesseerden, Tilburgs komt dus ook terug uit zijn blessure. De keuze zal dus gemaakt worden tussen de volgende spelers:  Kustermans - Arrazola - Smet - Haagen - Lenaerts - Remen - Vosters - Breugelmans - Tilburgs - Yagan - Baeten - Janssens - Vansimpsen - Gerits - Njengo - Jutten - Ofori.