0n5a5823
(Lennert Versmissen in actie in de voorbereidingsmatch tegen Witgoor)

Na enige onderbreking van twee competitiewedstrijden wegens besmetting met het coronavirus moet Dessel Sport dit weekend vol aan de bak want nu zondag moet er gespeeld worden in de bekerpartij voor de Croky Cup tegen reeksgenoot Visé (16u). We spreken in de gebiedende wijs want deze bekermatch kan blijkbaar niet uitgesteld worden door de bondsinstanties. De omstandigheden zitten dus niet mee en het spreekt voor zich dat deze onderbreking (quarantaine van de spelers) wel conditionele gevolgen zal hebben. We vroegen het aan middenvelder Lennert Versmissen.  

“We hebben een ganse periode zonder voetbal gezeten want de meest recente match dateert al van 19 september tegen Hoogstraten. Recent hebben we een viertal trainingen achter de rug en het spreekt voor zich dat de omstandigheden moeilijk zijn  met het oog op deze bekermatch. Het blijft hoe dan ook afwachten hoe de spelers reageren in functie van hun conditie. Dat is  voor iedereen verschillend. Voor mezelf vind ik dat het conditioneel behoorlijk loopt”, zegt de Desselse middenvelder. 

Hindernissen

Ook in het Coronaklassement heeft Dessel Sport nog niet kunnen meespelen net zoals Mandel Sport en Dender. De competitie begint voor Dessel dan ook met de nodige hindernissen.

“Hopelijk kunnen  we volgende week echt van start gaan tegen Sint-Eloois Winkel Sport. In die optiek is deze bekerwedstrijd een prima gelegenheid om ons te meten met onze reeksgenoot Visé. Wat niet wil zeggen dat we ons vooraf gewonnen zullen geven. Enerzijds primeert de competitie maar anderzijds beseffen we ook wel dat we graag in de bekerurne gaan met de ploegen uit 1A. De wedstrijd tegen de Luikenaars is in alle geval een goede waardemeter voor ons om te zien hoe ver we staan in deze moeilijke omstandigheden.”

Na de fraaie 1-3-winst tegen Hoogstraten hoopt de club de vijfde ronde van de Croky Cup te overleven al is het besef groot dat de opdracht  moeilijk zal zijn tegen het team van José Riga waarin Jonathan Legear (o.a. ex-Standard en Anderlecht) in de vorige bekermatch tegen La Louvière beslissend was met een doelpunt en een assist (2-1).

“Visé is een reeksgenoot, dus zijn er sowieso mogelijkheden, maar gemakkelijk wordt dat wellicht niet. Uiteraard hadden we ze graag in ons eigen Armand Melisstadion bekampt want het is op kunstgras en dat is altijd aanpassen. Maar ik merk toch wel dat de goesting groot is bij de spelers in de hoop dat de competitie echt van start kan gaan voor ons.”

Geen supporters

Voor de Desselse supporters is er geen plaats in het Stade de la Cité de L’Oie want  zij worden geweigerd op vraag de plaatselijke burgemeester. Maar de wedstrijd kan zoals steeds live opgevolgd worden door berichtgeving van onze plaatselijke medewerker Maikel via https://kfcdesselsportlivefeed.com/.

 “Het feit dat onze supporters er niet zullen zijn is spijtijg, maar dat werd plaatselijk beslist maar ik veronderstel dat die maatregelen genomen zijn in functie van de gezondheid van iedereen en dan kunnen we niet anders dan dat te accepteren”, besluit de Desselse middenvelder, die na zijn behaalde bachelor bouwkunde via een schakeljaar een ingenieursopleiding heeft aangevat in Hasselt. 

Wat de bekerselectie betreft is het nog koffiedik kijken welke spelers aan de aftrap komen. Trainer Benny Lunenburg neemt alvast vier beloften mee die de voorbije weken meegetraind hebben met de geteisterde A-kern. Jasper Sols en Demba Janneh blijven gekwetst en ook Jens Verbeek (lies) moet afhaken. (fvh)