Dessel Sport staat dit weekend na de spektakelrijke winst (3-6) in La Louvière andermaal voor een nieuwe belangrijke wedstrijd met de komst van Olympic Charleroi, dat slechts 2 punten minder telt dan de witgroenen. “We willen ons uiteraard optrekken aan die prestatie van vorige week door ook deze wedstrijd te winnen. Zeker  na de onverdiende nederlaag bij hen nadat Olympic een strafschop cadeau kreeg want we verdienden ginds wel een punt”, herinnert Lennert Versmissen die match zich maar al te goed.

Het was immers zijn eerste competitiewedstrijd bij Dessel half september. “Ik was toen uiteraard blij om te starten, maar door dit onterechte verlies heb ik niet echt kunnen genieten”, zegt de 21-jarige Desselse middenvelder, die overkwam van KFC Turnhout, waar hij als erg jonge snaak mee aan de opgang van de club werkte, maar ook degradatiezorgen kende bij De Binken. 

Bij Dessel lijkt hij na een aarzelend begin zijn weg echt gevonden te hebben en kwam hij al elfmaal aan de aftrap. Vooral zijn sterkte in de duels in combinatie met zijn groot loopvermogen vallen op. “Ik heb de eerste maanden dan ook hard gewerkt omdat ik toch van een lagere reeks kwam en dat vraagt aanpassing, maar het verliep vrij positief wat mijn persoonlijke situatie betreft. Jammer dat de clubresultaten niet altijd meevielen, maar we hopen daar in de nabije toekomst verandering in te brengen in deze moeilijke reeks, waarin heel wat teams aan mekaar gewaagd zijn. Tweemaal winnen kan je een forse duw in de rug geven, maar bij tweemaal verlies op rij dreigt een tuimel.”

 

0n5a3652 3

Zo snel mogelijk uit de dergradatiezorgen

“Vorige week hebben we alvast een goede start genomen onder de nieuwe trainersstaf na die riante 3-6-zege in La Louvière. Het zag er nochtans slecht uit na die vroege 2-0-achterstand, maar gelukkig maakte Cerigioni de belangrijke 1-2 kort voor rust en dat geeft een ander gevoel. We hebben ons daar aan opgetrokken na een prima collectieve prestatie, met het gekende gevolg.”

Tegen Olympic wil Dessel Sport er opnieuw vol voor gaan. “Dit wordt niet makkelijk, maar we moeten doorgaan op ons nieuwe elan en trachten de drie punten thuis te houden zodat we toch al wat vrijer kunnen ademen. Bedoeling moet zijn om zo snel mogelijk uit de degradatiezone te blijven. Na Charleroi oogt het programma zwaar met wedstrijden tegen Rupel Boom, Seraing en Deinze, maar ik heb het vertrouwen dat het goed zal komen om ons uit de degradatiezorgen te spelen”, besluit de eindejaarsstudent Bouwkunde aan de Thomas More hogeschool in Geel, die ook volgend seizoen nog een contract heeft bij Dessel Sport.

Wat de selectie betreft kan trainer Benny Lunenburg niet rekenen op de geschorste Toon Lenaerts. Ook Ratko Vansimpsen lijkt na zijn kuitperikelen nog niet wedstrijdfit. (fvh)