Heel wat afwezigen voor deze cruciale match, de eerste onder leiding van het trainersduo Benny Lunenburg en Dirk Thoelen. Vosters was geschorst en naast Baeten en Jutten waren ook Robin en Remen niet beschikbaar. 

Maar Dessel roeide met de riemen die het had en het deed dat vanaf het beginsignaal met veel inzet, felheid en gedrevenheid. Al in de eerste minuut bediende Breugelmans Vansimpsen aan de eerste paal, maar Ratko besloot naast. Op aangeven van Janssens kopte Tilburgs net naast de kruising. In de 25ste minuut ontstond heel wat heibel na een fel betwiste beslissing van de ref. Hij gaf doelman Kustermans rood wegens handspel. Op de beelden was achteraf te zien dat hij niet buiten de zestien stond bij die fase en zijn uitsluiting was dan ook zeer betwistbaar. Maar hoe dan ook, Dessel moest met tien man verder en de jonge Verboven, die goed in de match zat, werd opgeofferd. Doelman Arrazola kwam onder de lat. De eerste dreiging van de bezoekers kwam er op het halfuur via Castellana met een vrijschop. Rust: 0-0.

0n5a7317
Na de hervatting ging Dessel op zijn elan door. Het bleef druk uitoefenen op de bezoekers, die massaal terugplooiden. Een schot van Breugelmans werd door keeper Moriconi in hoekschop verwerkt. Een bal van Tilburgs viel op de lat. In de 49ste minuut toonde doelman Arrazola zijn kunnen bij een doorbraak van Castellana. De Desselse goalie redde puik. Net voor het uur kopte Haagen tegen de lat bij een hoekschop van Gerits. In dezelfde minuut pareerde de doelman van Châtelet een schot van Breugelmans. Net na het uur keek de bezoekende spits Manzinga tegen zijn tweede gele kaart aan en dus stonden beide teams met tien man op het veld. In de 66ste minuut zorgde Mike Smet voor de verlossing. Dessel kreeg een vrije trap net buiten de zestienmeter en Mike borstelde de bal enig mooi rechts in de kruising: 1-0. Een oververdiende voorsprong! Wat later weerde Moriconi een pegel van Gerits in corner. In de slotfase ging een kopbal van Jiyar voorlangs en werd een tweede bezoeker uitgesloten met zijn tweede gele kaart, namelijk Thibaut.
De Desselse zege kwam niet meer in het gedrang en dat leidde tot heel wat vreugdetaferelen in de groenwitte rangen.
Mike Smet vertolkte de opluchting na afloop: “Ja, mijn vrijschop ging er mooi in”, lachte hij. “We trainen er af en toe op en ik zag een opening waar ik de bal kon in leggen. Ik wilde de vrije trap nemen, omdat ik voelde dat ik goed in de wedstrijd zat. Ik ben blij dat Dessel nog eens heeft laten zien waar het voor staat. We speelden weer met veel drive en enthousiasme. Er is veel gebeurd in de voorbije week en nu hebben we getoond dat we achter deze technische staf staan. We vechten voor elkaar. Toen we op de club aankwamen, voelde je dat het goed zat. De overtuiging was er dat we de zege over de streep gingen trekken. We hebben ook de nodige lessen getrokken uit wat ons in Geel overkwam. Na de rode kaart van onze doelman groeide de verbetenheid in de groep alleen maar. We namen ons voor de teugels niet los te laten. We stonden voor vier finales en de eerste hebben we nu gewonnen. Nu volgen er nog drie. Ikzelf heb nog een jaar contract en blijf bij Dessel. Ik zit hier goed en iedereen gelooft in mij. Dit is een zalige club om voor te spelen.”
In de trainersbabbel gaf Alex Czerniatynski onmiddellijk toe dat de Desselse zege verdiend was. “Het stond met elf pitbulls op het terrein en wij lieten niets zien. We verloren alle duels”, zei hij.
Benny Lunenburg zei: “Voor ons was dit misschien de laatste kans. We moésten winnen. Vanaf de eerste minuut ging iedereen voluit en speelde met een fenomenale drive. Niemand verdient minder dan een acht of een negen. De rode kaart van Wim Kustermans was onterecht, want hij kwam niet buiten de zestien. Met z’n tienen streden we nog harder. Uiteraard was de ontlading na de 1-0 groot. Nu gaan we één dag genieten en dan werken we geconcentreerd naar de match in Heist toe.”
RuNu