In onze zoektocht naar een leuke affiche tegen een eerste klasser botsten we frontaal op die andere groenwitte streek-en reeksgenoot Lommel SK. “Een eerste waardemeter” zo werd voor de match her en der gezegd.

Reeds in de derde minuut onderschept een kwieke Giel Deferm de opbouw richting Yagan. De Bruyn sluipt richting zestien. Een aardige dribbel zorgt voor vrije ruimte rechts, iedereen oog op de bal en dus heeft hij het subliem en verrassend inzicht om zijn maatje Timo Cauwenberghs de 1-0 te presenteren. Deze staat totaal ongedekt aan de andere kant van de rechthoek en kan overhoeks binnenschieten. Direct alle pezerikken met hun billen bloot!

21146747 10214637974412460 719292966 O

Kapitein Wouter Scheelen vangt nog maar eens onze opbouw op en via een slim doortikkende Simon Vermeiren staat De Bruyn voor onze goalie. Die verkleint goed zijn doelvlak maar het is Smet die de bal in extremis moet buitenwerken. De limburgers zijn duidelijk dominant. Ze eisen het balbezit op en hebben veldoverwicht dat eerste halfuur. Echt scherp in de zone van de waarheid zijn ze echter ook niet. Totnog toe zijn beide teams meer bezig met een stukje coup de theatre ( soort van Griekse melodramatische act ) om de Ref tot muzikale intermezzo's aan te zetten. Het spel komt niet op gang.

Kapitein Kevin Janssens sleurt de bal ( en de rest van de ploeg ) door de middenlinie. Yagan ontvangt en zijn individuele actie geeft 2 Lommelaars het nakijken. Hij verstuurt een goede 45'er naar de baklijncirkel waar Mike Smet die onverwijld op de slof pakt. Het leer verdwijnt links over en naast doel. Een eerste noemenswaardig wapenfeit waarop we 37' gewacht hebben. Eindelijk.

Onze jongens lijken me in gedachten al naar de kabiennekes wanneer Scheelen tikgewijs in stelling gebracht wordt om van op afstand ( en wederom zonder zich zorgen te hoeven maken over druk – wederom geen dekking ) droogjes de voorsprong uit te diepen: 2 – 0. Zo gaan we de rust in.

Jari B. komt in de plaats van Senne Verbiest. Breugelmans en Gerits knutselen een aanval over de flank inéén die Efekia probeert af te ronden als een soort van lobkopbal. Ook Ratko Vansimpsen test, bij gebrek aan afspeelpunten ( waar hij wel duidelijk naar op zoek was!) zijn kanon. Vanop 30 meter. Goe poeier, maar vizier stond te ver naar rechts. Lijkt wel alsof onze gasten een flinke “ wat mij betreft” terechte donderpreek hebben gehad. Ze leggen in ieder geval een pak meer grinta in de weegschaal.

Breugelmans zit in vorm, 2 vlotte akties na mekaar en een afleggertje op maat en op maat van Kevin Janssens. Kevin's bemeten krulzwieper suist maar net over Clepkens zijn doel. Dat soort voetbal willen we zien, of platweg “ as ge de panne vant dak sjot dan volgen der wel potten.”

Vansimpsen kan net niet voor Glenn Neven induiken als Breugelmans iets later zich voorbij Jeffrey Ket wurmt en inspeelt naar de 5,5. Wim behoedt ons voor een afstraffing van al weer een opbouwende slordigheid achterin. Zijn vingertoppen deviëren de halfverre poging van Vermeiren.

Op het uur wat animo want een spontane groen-witte groepsknuffel voltrekt zich voor de Essers-tribune. Denk dat de geestdriftige Vermeiren en Gerits de bokshandschoenen aan't zoeken zijn. Ja wel wat pittige duelletjes. En deze was net over het randje. 

Vermeiren moet leedzaam toezien hoe Kustermans de redding van den avond uit de mouwen schud. Een prima kaatsspel centraal door de as van't veld door Scheelen en De Bruyn zet hem oog in oog met onze goalie. “Gene sjans, weg kans.”
Clepkens laat zich in zijn kooi ook niet onbetuigd. Hij ranselt de kopbal van Lenaerts ( na hoekschop ) naar de verste hoek uit zijn doel. De knal van Breugelmans die volgt spat uitéén op de paal. ( 75' ).

Coach Witters gooit nog wat offensief fris geweld op de mat. Ivan Pualino Rosario en Ruben Verheyen vallen nog zeer verdienstelijk in. Maar het kalf is helaas al verdronken.

Lommel is nog het dichts bij een doelpunt. Alweer onzorgvuldig balverlies leidt naar een pijnlijke tegenprik. Een beetje tekenend voor het spelbeeld momenteel. Gelukkig is invaller Swers mild en duwt hij de vinger niet verder in de wonde. Lommel bekert verdiend een ronde verder. Waasland-Beveren zal hun volgende tegenstander zijn.

Het mag een keertje gezegd worden. Klare taal voor onze jongens: Dit spel voldoet niet aan de verwachtingen. Een gebrek aan bepaalde kwaliteit bij nieuwkomers daar kan ik mee leven – een gebrek aan focus en drive en een overvloed aan individualisme, de kantjes er aflopen en jemenfoutisme bij nieuwkomers dat gaat er al wat moeilijker, zeg maar niet in. Het wordt tijd om met de voetjes op de grond, je verantwoordelijkheden op te nemen en te luisteren naar de coach! “Wie het schoentje past trekke het voetbalschoentje aan en train, train , TRAIN.” Double time en pronto. EN zonder gezeik.

Desa