Dessel hield een goed gevoel over aan de midweekwedstrijd tegen Moeskroen in de 16de finales van de Beker van België. Dat beaamde flankverdediger Mike Smet na een deugddoend ijsbad.

“We speelden zeker geen slechte wedstrijd”, zei hij. “Vooral onze tweede helft was uitstekend. Toen waren we de betere ploeg en hadden we meer kansen dan onze tegenstander. Het was jammer dat we de beslissende treffer iets te makkelijk slikten. Tegen een eersteklasser kan de minste ruimte die je weggeeft, fataal zijn en dat was hier het geval. Moeskroen zette ons direct vast en het puurde al snel een doelpunt uit zijn pressing. Je mag niet vergeten dat de Henegouwers momenteel tot de top van de eerste klasse behoren. Als je dan ziet dat we hen in de tweede helft flink pijn deden, dan is dat een pluim voor de hele ploeg. De beste kans van de wedstrijd was voor Thomas Jutten. Mocht hij die benut hebben, dan had je nog een andere match gekregen. Ikzelf had meer moeten doen met de vrije trap die we kregen net buiten de zestienmeter. Jammer genoeg mikte ik te hoog. We zetten al twee keer een scheve situatie recht in de beker en dat had ook nu gekund.

Onze prestatie geeft hoe dan ook vertrouwen naar zaterdag toe. We kunnen de beker met opgeheven hoofd verlaten en nu alles zetten op de competitie. De bekernederlaag laat zeker geen sporen na. Integendeel, we kunnen er op verder bouwen.

Wat ik van de ontmoeting met Visé verwacht? In de eerste plaat zien we onze oud-ploegmaat Nicolas Gerits terug. Ik denk dat Visé een gevaarlijke ploeg is die beschikt over enkele vinnige spelers. Het wordt ongetwijfeld niet gemakkelijk. Maar we hebben nu een stevige fysieke training gehad tegen Moeskroen en dat kan in ons voordeel spelen. We zitten nu in het juiste ritme. Uiteraard gaan we voluit voor de drie punten. Maar tegen Waalse teams is het nooit makkelijk, want cadeaus moet je van hen niet verwachten”, besloot Mike Smet, die om vier uur ’s morgens uit zijn bed moet om zijn werkdag in de ‘dokken’ aan te vatten.

RuNu

0n5a9764