Download (4)

Zijn er nog zekerheden (“certain certitudes”) in't leven? Wisten jullie dat? Heeft u ook al wat gepland volgend weekend?

Absoluut – Certainement! Seraing – Dessel (match 28 van de superliga). Een stad en een équipe om niet te onderschatten! Men mag daar trots zijn op de recente transformaties. Een team ook dat dit seizoen in stijl wil afsluiten. Zeker in het licht van de gerechtelijke procedurestrijd tegen het transferverbod! De FIFA-straf werd deze week door het TAS vermindert. Dat zou een katalyserende motivator kunnen zijn voor de jonge gasten om tot aan het gaatje te gaan. Maar sowieso aan motivatie is er geen tekort hoor.

2017 ging de Luikse boeken in als het jaar van opbouw en van zoeken naar hoe om te gaan met de beperkingen die opgelegd werden door de grote bond. Maar dat deed men goed. In 2018 haalde les Sérésiens zomaar even 22 punten uit de 33 in het spel (6 winst – 4 draws – 1 verlies), scoorde het 25 keer en incasseerde het slechts 10 treffers. Een excellent wijnjaar is in de maak daar op de flanken van de Maasoevers, tenminste als de jonge zwart - rode kern van “wijnbouwer?” T1 Christophe Grégoire deze lijn kunnen door trekken. Geen van de topploegen uit de reeks raakte dit seizoen in het Stade du Pairay verder dan een 1 – 1 gelijkspel. Ik hoop dus dat ik volgende week geen reportage “Patat” Partage of “Patat” Perdu (gelijkspel – verlies) moet komen meedelen.

Wist je dat? Weet je welke ploeg in eigen huis nog niet verloor dit seizoen? Just, Seraing! (slechts 11 tegengoals in het eigen Stade. Dus net als Dessel kunnen de Métallo's op een ongeschonden thuisreputatie terugblikken. Oh, lees ik hier dan tussen de (kalk)lijnen een kleine maar dappere Dessel – uitdaging? Winnen in de Rue de la Boverie = als énigste een maagdelijke thuisreputatie aan het seizoen overhouden. (Deinze en Patro MM kunnen nog wel roet in't eten komen gooien bij de twee teams! Zorgen voor morgen! Allez komende weken dus)

Tegenprestatie van mijnentwege? Effe nadenken – das moeilijk want mijne baard is gesneuveld door een verloren vorige uitdaging (3 treffers – van 3 verschillende afwerkers. Vorige week tegen Heist deden ons mannen het! – nu heb ik dus een babyface van een Remen – Jari – Rat – signatuur! Merci hè Baardbaarden!). OK dan: als het fanion team op't einde van de reguliere competitie de enige “Home-Virgin” is, zal ik een groen - witte replica "kuisheids( - tanga -) gordel" smeden voor aan de centrale poort van onze AMS-vestiging! Maar niet pikken hé!

Mijn planning voor komende zaterdag: met de maten een “mitrailletje” (soort broodje Patat) gaan eten in de buurt van de vurige stede – en “Hot Dog Town bij uitsteak” (Luik). Dat moet deze week gebeuren want volgende week is daar veel te veel wielervolk op de been euh fiets en raakt dan maar eens aan dat enige echte ….Belgische frituurkot (da's correct Vloams veur het faute Frans: Baraque Fraiture.) Ook hardrijders Mariette en Bertrand Boonen (Ken je die nog?) hebben de klassieker L-Bastenaken-L op hun planning staan.

Allez effe serieus: Het zal wel weer “vollen bak” (da's 24 stuks minimum zeker?) en keihard (da's zeker harder dan een keutel in't land van de diarree?) trainen worden dees week. ZWIEJETEN , ZWOEGEN en de pees erop zalle – (op de Pezeriken) - want de laatste loodjes die wegen het zwaarst. En coach Patrick zoekt terloops (gaandeweg is veel te traag) nog 2 titularissen om de schoenen te vullen van de vorige week superspelende Janssens en Lenaerts. Ze kregen een wel erg vlot bedeelde derde gele en moeten er nu ééntje uitzitten zoals dat heet. (Ikke hem ne 42 ½ van sjoenmaat (gelak de Kevin?), ikke kan goe potje lap doen, ik smeer gelijk wie raper een geel kartonneke aan dan twee gemiddelde beren ne boterham met choco smeren...en ek mut nie herd zwoege oem te zwiejete – maak ek al kans?). Ach, onze sterke kern is breed/ klaar en gemotiveerd en vooral beter af zonder mij(n gezever). Bovendien kan ek het tempo waarmee dinsdag weer vrolijk getraind werd niet volgen ( ja blessurelast!!!scheurtje in de Gastroc Nemius!(( = de goestingpees, Jaartje ouder? Motivatie? Talent?)

Wie de gemakkelijke verplaatsing over de weg maar misschien wel de moeilijkste mentale verplaatsing van't seizoen wil meemaken, kan een beroep doen op onze gezellige supportersbus! GPS adres = eerst “sportlokaal” en dan Rue de la Boverie. (dat kan via de autostrade!) Allen daarheen.

Zaterdag dat is: Hmmmm “Mitraillet”? Hmmmmm “Métallo's & Mentalité ”? Hmmmm “Motivatie Misschien Missie Maagdelijkheid”???? Hopelijk kunnen onze “vol - bloed - vorm” paardjes der zelf nog eens een patat oep geven!!! Ze mogen voor een traktatie naar de MC Draf als het lukt (via afrit Rocourt –grote gele M - den Nicolas weet de weg wel).

PS: Ik heb ook een ludieke uitdaging voor Seraing: Ook in de Kempen kunnen ze een leuke cover van Adamo smaken, dus moest José V......Voetbal een feest v(ict)oor iedereen!!!

 

Voor de match van morgenavond zijn Janssens en Lenaerts geelgeschorst. Efekia is out met een lichte blessure en moet 10 dagen rust houden. Tilburgs heeft vanavond weer met de groep getraind, maar is nog twijfelachtig voor morgen. De groep zal bestaan uit: Kustermans - Arrazola - Smet - Haagen - Remen - Vosters - Breugelmans - Tilburgs (?) - Yagan - Baeten - Vansimpsen - Gerits - Njengo - Jutten - Ofori.