Een volgende finalewedstrijd voor Dessel op bezoek bij rechtstreeks degradatieconcurrent Heist. Bij Dessel ontbreken Remen, Baeten en Jutten (gekwetst) en Janssens geschorst. Bij KSK Heist vinden we oud bekende Leo Njengo terug, maar hij start op de bank.

In een rommelige openingsfase met veel overtredingen kreeg Heist in de twaalfde minuut zijn eerste enorme kans. Benhamou wordt door Troonbeeck alleen voor Kustermans gezet maar die pakt uit met een geweldige redding. Dessel reageerde meteen met een gevaarlijke voorzet van Gaethofs die van de lijn gekeerd werd door Janssens.
Daarna werd de match evenwichtiger en stak Dessel ook regelmatig zijn neus aan het venster. Meer dan enkele hoekschoppen zonder gevaar leverde dit niet op.

In de 35e minuut een nieuwe dreigende aanval van de thuisploeg waarbij Orye Kustermans tot een goede redding dwingt. Dessel reageerde met een schot van Robin dat net overzoefde.
Het einde van de eerste werd enkel nog gekenmerkt door een aantal stevige overtredingen waarbij Jaeken en Robin voor Dessel en Janssens voor Heist nog met geel geboekt werden.
De eerste dreiging van Dessel was een kopbal van Vansimpsen die net over ging. Daarna kabbelde de wedstrijd voort aan hetzelfde tempo en niveau als in de eerste helft. Dessel was rond minuut 55 nog het gevaarlijkst maar Smet legde een uitgespeelde aanval matig terug waardoor Vansimpsen niet kon afwerken. Van Heist tot dan helemaal niets in de tweede helft.

In minuut 63 de koude douche voor Dessel. Een hoekschop wordt door Orye vrij binnengekopt.
Dessel was de kluts kwijt, zwak terugspelen van Vosters, Kustermans kon niet wegwerken waardoor Troonbeeck met de bal aan de haal ging en Lenaerts Troonbeeck tegen de grond werkte. Penalty!
De penalty werd hard ingeschoten door Webers maar Kustermans redde met een geweldige voetreflex. 
Dessel reageerde vrijwel onmiddellijk, een lange bal werd door Vansimspen goed bijgehouden en afgelegd voor de inkomende Robin die jammer genoeg op de paal besloot.
Dessel speelde van dan af meer en meer op de aanval, Heist counterde lustig maar een schot van Troonbeeckx was te zwak om Kustermans te verontrustten.
In de slotfase probeerde Dessel nog maar zonder overleg en zonder kansen. Het laatste gevaar in de 90e minuut werd door de doelman in hoekschop verwerkt. Een zwarte dag voor het voetbal in Dessel want concurrenten Geel en Aalst winnen hun wedstrijd. Zo zakt Dessel naar de voorlaatste plaats in het klassement en volstaat een 6/6 mogelijk niet meer voor het behoud.
We kunnen enkel maar hopen dat het geluk zowel in onze volgende twee wedstrijden als in de wedstrijden van onze concurrenten eens naar onze kant valt.


DVM