Een wedstrijd met twee gezichten. Zo omschreef trainer Patrick Witters de partij na afloop en dat was de nagel op de kop. In de eerste helft toonden de bezoekers veel meer doorzetting en grinta dan de thuisploeg, na de rust staken de groenwitten een tandje bij en drukten ze de Walen een tijdlang met de rug tegen de muur. Maar de onzuiverheid in het spel – mede door de hardbevroren toestand van het terrein – belette dat er meer inzat dan een bleek gelijkspel.

Dsc 7220

Met Jari Breugelmans in de plaats van de geschorste Thomas Jutten begon Dessel aan de lastige opgave tegen de voorlaatste van de reeks. Die creëerde het eerste doelgevaar via zijn gevaarlijkste man, Manzinga. Eerst moest doelman Kustermans een laag schot naar de hoek in hoekschop werken en wat later duwde Wim de poging van Manzinga over de lat. Vlak voor het halfuur leverde de eerste dreiging van Dessel meteen een doelpunt op. Yagan wurmde zich voorbij drie verdedigers en deponeerde de bal dan in de verste hoek. Een beauty van een doelpunt als gevolg van een wervelende solo! Maar in de 41ste minuut was alles te herdoen. Ladrière legde de bal achteruit tot bij Vanderbecq die binnenschoof naast de paal: 1-1.

In de tweede periode was het weer Manzinga die in het offensief ging. Zijn ver schot werd geweerd door Kustermans. Een kopbal van Haagen was een ‘eitje’ voor doelman Minsart. In de 63ste minuut ontstond heel wat consternatie, toen Janssens ten val werd gebracht in de zestienmeter. Velen verwachtten een fluitsignaal voor een strafschop, maar ref Willems, even bleek en kaduuk als de match zelf, zag het anders en gaf Kevin zijn tweede gele kaart voor een ‘Schwalbe’. Niets was minder waar, maar Dessel moest wel met tien verder. Een vrijschop van Smet ging net over het doel en aan de overkant moest Kustermans alles uit de kast halen om een uithaal van Castellana onschadelijk te maken. De beste kans was nog voor Vansimpsen. Op aangeven van Lenaerts kopte hij rakelings over de deklat. In de slotminuut moest Kustermans nog eens redding brengen bij een doorbraak van wie anders dan Manzinga. Zo bleef de 1-1 op het bord na een wedstrijd die zeker geen schoonheidsprijs verdiende. Dessel blijft thuis ongeslagen, maar daar is ook alles mee gezegd.

Kevin Janssens, de gelegenheidsaanvoerder, was na afloop niet te spreken over de beslissing van de ref. “Het was honderd procent penalty”, zei hij. “De tegenspeler ging op mijn voet staan en bracht me zo foutief ten val. Ik begrijp niet dat de scheids dat niet zag. Verleden week werd ons een strafschop onthouden en nu was dat weer het geval. Dat onze prestatie vrij slap was? Het was ook heel moeilijk voetballen op een hard en glibberig veld. De bal botste soms alle kanten op. Het is onbegrijpelijk dat er zoveel gele kaarten vielen in een toch faire match. Ik geef grif toe dat wij ons niveau niet haalden. In de tweede helft waren we dominanter, maar we konden daar te weinig rendement uit puren.” Het kaartenfestival van ref Willems heeft tot gevolg dat zowel Janssens als Ofori en Haagen volgend weekend (de verre trip naar Virton) geschorst zijn.
RuNu

 

Dsc 7258