Dessel startte de eindronde met een thuiswedstrijd tegen Dender, samen met Luik de enige ploeg van de vier deelnemers die in aanmerking komt voor promotie. In een zonovergoten Armand Melisstadion kregen de, jammer genoeg, weinige toeschouwers een heerlijke wedstrijd te zien. Vooral voor rusten regende het kansen, maar de partij begon al vroeg met een kledingwissel van … onze trainer. Benny Lunenburg moest van ref Arne De Beuckelaer zijn zondagse witte hemd inwisselen voor een zwart T-shirt omdat het te veel leek op de shirts van zijn spelers.

Na die wissel pakte Robbe Goor al snel een gele kaart na een fout op de rand van de 16. Diezelfde Goor ging even later door op zijn linkerflank, sprong goed voor zijn man en werd daarbij gehinderd door Hens. Ref De Beuckelaer twijfelde niet en legde de bal op de stip. Naïm Boujouh nam zijn verantwoordelijkheid en zette doelman Xavier Gies op het verkeerde been en plaatste de bal laag in de linkse hoek : 1-0. Lang duurde de Desselse vreugde niet, want nauwelijks drie minuten later stond het gelijk. Valcke bediende Hens aan de tweede paal en die legde goed terug tot bij De Bodt die van dichtbij Geladé het nakijken gaf: 1-1.

De partij bleef goed op en neer gaan en het tempo lag bij momenten best hoog. Valcke zette na een snelle tegenaanval zijn maatje Van Oudenhoven op weg naar doel, maar de linksbuiten miste zijn schot. Even later kwam Valcke oog in oog met Geladé maar onze doelman had een gepaste redding in huis. Dender bleef op zoek gaan naar de 1-2 en Hens pakte met een zwabberbal uit die maar net naast ging. Dessel kwam in het derde kwart sterk opzetten. Eerst kreeg Cerigioni een goede bal net niet goed genoeg onder controle en kon Gies het gevaar afweren. Daarna was het de beurt aan Goor die op aangeven van Ghislain op de paal trapte. Ook Peeters kreeg een dot van een kans. Onze jongeling kwam oog in oog met Gies, werd even gehinderd door een verdediger, waardoor zijn poging door Gies gered kon worden. Met iets meer ervaring op de teller had Peeters in die fase misschien een penalty kunnen uitlokken. De laatste kans van een erg boeiende eerste helft was voor Robbe Goor die op aangeven van Cerigioni een vrije schietkans kreeg aan de tweede paal, maar net naast trapte. We gingen dus rusten met een 1-1.

In de tweede helft was er minder animo in het AMS. Dender nam stilaan de overhand, maar tot echt veel uitgespeelde kansen leidde dat overwicht niet. Toen coach Regi Van Acker zijn rijkgevulde bank aansprak en Rowell gewisseld werd voor M’Barki bleek dat een kantelpunt want die M’Barki zorgde vier minuten na zijn invalbeurt voor de 1-2, weliswaar met een schot dat nog licht afweek op een Desselspeler. De thuisploeg was dus op achtervolgen gewezen en Ghislain zette Gies nog eens aan het werk met een vluchtschot. M’Barki werd door Kunda alleen voor doel gezet, maar Geladé hield de Denderse invaller van de 1-3. Die kwam er uiteindelijk toch, maar aan die treffer zat wel een reukje. Ref De Beuckelaer gaf de bezoekers een vrijschop cadeau. Terwijl half Dessel nog stond te protesteren werd de vrijschop snel genomen en M’Barki kreeg een vrijgeleide naar doel. Deze keer faalde hij niet en stond de overdreven 1-3 op het bord.

Dessel mag terugblikken op een sterke partij en liet zien dat het duidelijk nog erg veel zin heeft in de eindronde. Deze sterke prestatie schreeuwt om bevestiging, nu woensdag op het veld van Knokke.

Dessel: Geladé, Boujouh, Haagen, Lenaerts, Verbeek (82’ Maesen), Goor, Versmissen, Peeters (76’ Cinti), Cerigioni, Ghislain, Cheprassov. Overige bankzitters: Kustermans, Colman, Coeckelbergs, Kolen, Van Beylen.

Dender: Gies, Vanbelle, Borry, De Backer, Smet, Van Oudenhove, Houdret, Rowell (71’ M’Barki), De Bodt (87’ Barrezeele), Hens, Valcke (87’ Kunda).

Doelpunten: 14’ Boujouh (strafschop) 1-0, 17’ De Bodt 1-1, 75’ M’Barki 1-2, 92’ M’Barki 1-3.

Gele kaarten: 6’ Goor, 54’ Verbeek, 59’ Lenaerts, 61’ Van Oudenhoove, 93’ Haagen