In zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar maakte Dessel geen al te beste beurt. In een povere eerste helft was niet te zien welke van de twee ploegen met de rode lantaarn opgezadeld is. De bezoekers bengelen nochtans troosteloos onderaan en hebben zich al neergelegd bij de degradatie. Daardoor konden ze natuurlijk ook ‘onbezorgd’ en bevrijd voetballen en dat deden ze ook. Vandaar dat we in de eerste periode vier degelijke kansen voor de West-Vlamingen noteerden tegenover slechts eentje voor de thuisploeg. Dat was dus niet om over naar huis te schrijven…

Met Engelen, overgekomen van Duffel, debuteerde één nieuwe speler op de plaats van linkerflankverdediger. Vansimpsen ontbrak door een kuitblessure. Al na zes minuten trapte Oumedjeber een korte vrijschop naar Surmeli, wiens afstandsschot door doelman Kustermans in corner geweerd werd. Op het kwartier was er een hoekschop van Dufour, waarbij Haagen op de deklat kopte. Daarna brak de tweede Oumedjeber van Winkel door, maar weer was Kustermans attent. In de slotfase van de eerste helft was er een verre lobbal van Munoz Herrera en Kustermans was net op tijd terug. Ook een kopbal van dezelfde speler werd gestuit door de Desselse goalie. Rust 0-0 na 45 minuten die het aanzien niet waard waren.

Na de hervatting kwamen Troonbeeckx en Demba in de ploeg voor Jutten en Moutawakil, die last had van de enkel. Dessel schakelde meteen een versnelling hoger en Demba besloot op de voet van een verdediger na een actie van Breugelmans. In de 52ste minuut leverde een hoekschop de bezoekers de 0-1 op. De bal caprioleerde via het lichaam van Munoz Herrera in doel. Even later brak Lutun door na een snelle counter, maar Kustermans was paraat. Een schot van Troonbeeckx werd door doelman Roef in twee tijden gestopt. Een poging van Munoz Herrera verschalkte Kustermans niet. In de 70ste minuut kwam de gelijkmaker tot stand. Een vrije trap net buiten de zestienmeter werd door Smet mooi in de rechterbovenhoek geborsteld. Yildiz, in de ploeg gekomen voor zijn ploegmaat bij Duffel, Engelen, besloot rakelings naast. Bij een hoekschop van Dufour kopte Lenaerts via de doelman tegen de paal. De beste kans was nog voor Yildiz na samenspel met Troonbeeckx en Cerigioni, maar hij werd gestuit door de voet van doelman Roef. Dessel bleef druk uitoefenen, maar verder dan een kopbal van Haagen kwam het niet meer. Het moest dus vrede nemen met een bleke puntendeling tegen de hekkensluiter, die vier op zes pakte tegen groen-wit. Toch wel een blamage…

“Ik had liever de drie punten gehad dan een doelpunt gescoord”, merkte Mike Smet op na afloop. “Onze eerste helft was echt slecht. Alles liep verkeerd. Ons spel zat vol slordigheden en we maakten de verkeerde keuzes. Het was ons opzet Winkel van bij de aftrap vast te zetten, maar overal kwamen we een stap te laat. Tijdens de rust werd erop gehamerd dat onze prestatie niet door de beugel kon en dat het beter moest. We toonden toen in elk geval de juiste mentaliteit en herpakten ons, ook qua beweging. Na de ongelukkige 0-1 was het leuk dat ik die vrijschop kon binnentrappen. Ik maak er zo elk seizoen wel eentje. Het is jammer dat we hoe dan ook twee punten verloren. Een zes op zes was uiteraard veel mooier geweest.”

Trainer Keleman was niet te spreken over het vertoon van de eerste helft. “Bepaalde jongens lieten de ploeg in de steek”, sakkerde hij. “Ik ben zeer ontgoocheld over de prestatie van sommigen in de eerste helft. Na de rust schakelden we om en het laatste halfuur was volledig voor ons. Ik ben trots op de ploeg van de tweede helft en die kan ik niets verwijten. Maar we verliezen twee zure punten in die teleurstellende eerste 45 minuten.”

RuNu