Voor de derde keer in vier jaar tijd stond Dessel in de 16de finales van de Beker van België tegenover eersteklasser Moeskroen. De eerste keer viel de beslissing pas na een lange reeks strafschoppen, de tweede maal maakte invaller Benson het verschil en won Moeskroen vlotjes met 0-3. Twee wijzigingen in de Desselse basisopstelling: Alaerts en Versmissen namen de plaats in van Vansimpsen en Dufour

De eerste aanvalsactie van de wedstrijd zorgde meteen voor de uiteindelijke eindstand. Spits Olinga glipte door de thuisdefensie en schoof de bal laag in de verste hoek. Dessel moest even bekomen en het duurde tot kort voor het halfuur, voordat het de neus aan het venster stak. Janssens knalde toen naast na een degelijke aanval. Even na het halfuur stuurde Moutawakil Jutten weg, maar Thomas besloot over. Voor het overige was het een eerste helft met veel balbezit voor de bezoekers en weinig beleving aan beide kanten. Dat veranderde na de rust. Eerst was Moeskroen nog gevaarlijk via de doorgebroken uitblinker Garcia, die doelman Kustermans tot een fikse save dwong. Daarna nam Dessel het heft van de partij in handen. Breugelmans leverde een voorzet af voor doel, maar Vansimpsen, bij de rust ingevallen voor Alaerts, kon net niet bij de bal. Even na het uur leed Moutawakil balverlies. Olinga ging aan de haal, maar Lenaerts bracht attent redding. In de 66ste minuut volgde dé kans op de gelijkmaker. Aangespeeld door Breugelmans, geraakte Jutten alleen door. Jammer genoeg stuitte hij op de bezoekende doelman Vasic. Laatste wapenfeit van de wedstrijd was een vrijschop van Mohamed op de kruising. In het slotkwartier verhoogde Dessel de druk op Moeskroen dat niet meer aan voetballen toe kwam. Er ontstonden enkele hete standjes voor het doel van Vasic, maar de Henegouwers bleven overeind en sleepten zo een gevleide bekerkwalificatie uit de brand.
“Moeskroen begon sterk aan de partij en maakte zijn eerste kans ook meteen af. Eén bal tussendoor besliste over het resultaat”, zei trainer Karel Keleman na afloop. “In de tweede helft kreeg het geen enkele mogelijkheid meer, terwijl wij er een drietal hadden. Met een beetje geluk of iets meer scherpte voor doel was zeker een gelijkspel mogelijk geweest. Dat verdienden we ook. Ratko Vansimpsen de hele match brengen was onmogelijk. Een dergelijke prestatie tegen de revelatie in eerste klasse mag toch wel gezien worden. Moeskroen leek heel zeker van zichzelf, maar dat straalde het na rust niet uit. Het waant zich kennelijk heel groot, want felicitaties na de match konden er niet eens af. Kleintjes toch wel vanwege de eersteklasser”, besloot een verongelijkte Desselcoach.
RuNu

 

697