Zowat 1500 toeschouwers waren afgezakt naar het Armand Melisstadion voor de kraker tegen de profs van Lierse Kempenzonen. Twee wijzigingen in de ploeg van groenwit: Vansimpsen en Gaethofs namen de plaats in van Soladio en de geblesseerde Breugelmans. Net de twee ‘nieuwkomers’ vielen nog in de eerste helft met een blessure uit, waardoor Soladio en Janssens hun opwachting maakten.

0n5a6120

De eerste aanval van de bezoekers was meteen goed voor de 0-1. Buyens bediende Vermeiren en hij knalde de bal vakkundig in de kruising. Even was er een Desselse reactie met een schot van Jutten dat naast ging, maar in de 23ste minuut verdubbelde Lierse al zijn voorsprong. Kwelduivel nummer één, Bernier, dolde met enkele verdedigers en schoot laag binnen in de hoek: 0-2. Kort voor de rust werd het nog erger voor de thuisploeg. Vermeiren speelde Boulaouali aan en die kon intrappen na enkele flagrante missers van de centrale verdedigers: 0-3.

Dessel begon met nieuwe moed en energie aan de tweede helft. Janssens stuurde Gerits weg, maar hij besloot op de doelman. In de rebound mikte Smet naar de kruising, maar met een miraculeuze redding hield Rausin zijn netten schoon. Even later was hij opnieuw ter plekke bij een kopbal van Lenaerts na een hoekschop van Jutten. Wat Dessel niet lukte, deed Lierse wel: scoren. Weer was het die dekselse Bernier (afkomstig van Antwerp) die Haagen het bos instuurde en dan in de verste hoek besloot: 0-4. Meteen konden de boeken helemaal dicht. Een dribbel van Bernier bood Buyens nog een kans, maar Kustermans duwde de bal over de lat. Jutten schoot nog naast na een mooie aanval en Lenaerts tilde de bal van dichtbij over het doel van Rausin. Zo bleef het 0-4, een serieuze pandoering voor de groenwitten die hun meerdere moesten erkennen in het soevereine Lierse.

Ruben Tilburgs baalde na afloop als een stekker. “De eerste drie ballen in de zestienmeter waren kassa voor Lierse”, gromde hij. “Vooral de manier waarop is pijnlijk. Er was zo op gehamerd dat de ballen snel kwamen van de flanken en toch lieten we ons vangen. Lierse is natuurlijk wel een sterke en uitgekookte ploeg, maar toch gaven we de doelpunten te makkelijk weg. We begonnen goed aan de tweede helft en hun doelman redde twee gevaarlijke doelpogingen. Daarna was het nog een half uur afzien. Iedereen moet nu toch wel eens voor de spiegel gaan staan. Als je de goals zo weggeeft tegen een team als Lierse, maak je geen kans. We moeten de oorzaak van de nederlaag bij onszelf zoeken. We waren erop voorbereid en toch trapten we in de val. We probeerden het nog met lange ballen richting Toon Lenaerts, maar dat spel ligt ons niet. We deden dat tegen beter weten in.”

0n5a6171

Over zijn toekomst sprak Tilburgs zich nog niet uit: “Ondanks ons moeilijk seizoen ben ik hier wel graag. We moeten eerst de volgende lastige weken doorkomen en daarna zullen we wel zien.”


Op de persbabbel drukte Liersetrainer Spaenhoven zijn respect uit voor Dessel: “We kwamen een beetje bevreesd naar hier”, zei hij. “Maar het was een van die dagen dat het niet lukte voor Dessel. In de tweede helft nam het wel het initiatief en ging het hoger spelen, omdat het niets meer te verliezen had. Lierse verdient lof voor de manier waarop het voetbalde.”


Desseltrainer Patrick Witters was diep ontgoocheld: “Die 0-4 heb ik niet zien aankomen. Ik ben zwaar teleurgesteld over wat wij brachten, vooral in de eerste helft. We trokken geen lessen uit de vorige wedstrijden. We gaven de goals te makkelijk weg en acteerden te laks. Die laksheid werd vakkundig afgestraft. Onze teamprestatie was ondermaats en ‘on-Dessels’. Dit komt enorm hard aan en kunnen we niet aanvaarden.”


RuNu