Dessel – Patro Eisden: 0-4

Het was uitkijken of we na de 0-2 winst op het veld van Mandel United ook tegen het erg hoog aangeschreven Patro Eisden iets konden rapen. Het antwoord was helaas teleurstellend: onze jongens maakten op geen enkel ogenblik aanspraak op puntengewin en net als op de openingsspeeldag tegen Knokke stond er na 90’ een harde 0-4 op het bord.

Diepe spits Elisha opende al na 5 minuten de score, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt op aangeven van zijn assistent op de lijn af voor buitenspel. Het bleek slechts uitstel van executie. De vinnige Bounou infiltreerde in onze defensie, pakte uit met een gekraakt schot dat toevallig voor de voeten van Ferber viel en die tikte tussen de benen van Gian Geladé binnen: 0-1. Patro met een gelukje op voorsprong maar nauwelijks twee minuten later stond het al 0-2. Kolen kon net niet bij de voorzet van Bounou en Renson kopte de bal onhoudbaar binnen. Patro beperkte zich tot het verdedigen van de dubbele voorsprong, terwijl Dessel amper voor gevaar kon zorgen. Een vrijschop van Vanhaen die via een verdedigende voet in hoekschop ging was het enige wapenfeit uit de eerste helft van onze jongens en dat is uiteraard veel te mager.

Tijd om de grote middelen in te zetten, dacht onze coach bij de rust, want hij voerde drie wissels door. Veel goede bedoelingen dus, maar die werden al snel de kop ingedrukt door Bamona die na voorbereidend werk van Bounou via de paal de 0-3 binnen trapte. Ferber deed het Desselse licht helemaal uit toen hij er na 68 minuten 0-4 van maakte.

Het blijft voor onze supporters dus wachten op een eerste keer puntenwinst in eigen stadion. Meer zelfs, er kon dit seizoen nog geen enkele keer gejuicht worden voor een thuisdoelpunt.

Hopelijk gebeurt dat aanstaande vrijdag wel. Dan staat er geen competitievoetbal op het programma, maar wel de bekerpartij tegen Virton. De aftrap is om 20u00. (rwi)

DESSEL : Geladé, Swerten, Haagen, Kolen, Cavuz (45’ Ghislain), Versmissen, Vanhaen (77’ Peeters), Osei-Berkoe (64’ Goor), Mekkaoui (45’ Geukens), Cheprassov (45’ Loshi), Cerigioni.

Overige spelers: Camps, Smolders

PATRO EISDEN : Belin, Kis, Renson, Vandergeeten, Dijkhuizen, Pietermaat, Gueroui, Bamona, Ferber (79’ Milts), Elisha (89’ Cuypers), Bounou (83’ Kenne)

DOELPUNTEN : 16’ Ferber 0-1, 18’ Renson 0-2, 47’ Bamona 0-3, 68’ Ferber 0-4

GELE KAARTEN : 19‘ Cavus, 27‘ Swerten, 55’ Vanhaen, 69’ Ferber, 88’ Ghislain

SCHEIDSRECHTERS : Dunken Van De Velde – Geoffrey Martens – Joachim Huygebaert