Na de stuntzege op het veld van Knokke was Dessel erop gebrand zijn eerste thuiszege van het seizoen te behalen tegen Seraing. Maar dat was vlugger gezegd dan gedaan, want de Walen ontpopten zich tot een moeilijk te manoeuvreren, technisch onderlegd geheel dat groenwit het leven doorlopend zuur maakte.

Met Jutten in plaats van de geschorste Janssens begon Dessel gedegen aan de partij. Op het kwartier kreeg het een dot van een kans via Jutten. Gerits verstuurde een voorzet vanop de flank en bereikte Jutten die vrijstond voor het doel. Hij trapte de bal jammer genoeg binnen het bereik van de doelman en Breugelmans plaatste de rebound eveneens op de keeper. Kort voor het halfuur klommen de bezoekers op voorsprong. Deville knalde op de paal, Mouhli hernam en deponeerde de bal in de verste hoek: 0-1.
Na de hervatting nam Peffer de plaats in van de aangeslagen Baeten. Na een tiental minuten stuurde Tilburgs Smet weg op de rechterflank. Mikes voorzet belandde voor de voet van Vansimpsen die met een ‘uitgeschoven’ been in de hoek besloot: 1-1. Lang duurde de Desselse vreugde niet. In de 69ste minuut werd een vrijschop van Deville binnengekopt door verdediger Faye: 1-2. Dessel was dus weer aan achtervolgen toe. Het deed dat nu met veel inzet en grinta. In de 88ste minuut legde Lenaerts de bal terug tot bij Jutten. Thomas mikte precies naar de kruising, maar doelman Mignon ranselde de bal uit zijn doelvlak. In dezelfde minuut beging de doelman een fout op Lenaerts en de ref legde de bal op de stip. Breugelmans liet zich niet van de wijs brengen door het tumult en de intimidatie van de tegenstander en kanjerde feilloos binnen. Zo kwam de 2-2-eindstand op het bord, een uitslag die Seraing maar moeilijk kon accepteren.
Toon Lenaerts vertelde na afloop dat hij de bal kopte en dat de doelman hem op de neus sloeg bij die fase. De ref vond de ingreep ‘penaltywaardig’ en dus volgde een elfmeter. “Die leverde ons een billijk gelijkspel op”, vond Lenaerts. “We startten goed, maar lieten spijtig genoeg de wenkende 1-0 liggen. In de tweede helft probeerden we de bakens te verzetten. We namen wat risico’s, waardoor er meer ruimte kwam. De 1-1 was terecht op basis van het wedstrijdbeeld. Daarna slikten we de 1-2 op een dood moment. We waren niet goed genoeg om te winnen, maar sleepten toch nog een puntje uit de brand. Het was zeker niet makkelijk voetballen tegen deze profclub. Uiteindelijk moeten we blij zijn met het punt. Vooraf was dat niet het geval, achteraf wel.”
Trainer Patrick Witters meende dat er niet meer inzat dan deze 2-2: “We namen in de eerste twintig minuten een sterke start, maar misten een honderd procent kans. Als die binnengaat, krijg je een andere wedstrijd. In de tweede helft brachten we te weinig. Er was heel veel afval in ons spel en de slordigheden stapelden zich op. De 1-2 viel dan uit het niets. We moesten risico’s nemen en brachten een extra spits in. Per slot van rekening moeten we tevreden zijn met het verdiende punt.”
RuNu