In de wedstrijd tegen Heist trad Dessel aan met een op drie plaatsen gewijzigd team. Moutawakil (geblesseerd) werd vervangen door Dufour en Versmissen en Demba kwamen in de ploeg voor Alaerts en Gaethofs, die naar de bank verhuisden.

Groenwit begon scherp aan de partij met drie fraaie acties van Dufour. Eerst bracht hij de bal scherp voor doel, waar Demba het intrappen miste. Daarna bediende hij nogmaals Demba wiens schot in corner verwerkt werd. Die hoekschop, genomen door Dufour, leidde tot een kopbal van Haagen, geweerd door doelman Van Aarschot, en in de rebound besloot Versmissen over. Dan was het
wachten tot voorbij het halfuur voor een volgende actie. Op vrijschop van Dufour kopte Lenaerts van dichtbij over. Een ver schot van Haagen ging maar net naast. Het eerste gevaar van Heist kwam er in de 43 ste minuut. Op aangeven van Gendebien draaide Benhamou de bal net naast. Rust: 0-0.

De tweede helft ging van start met een hoekschop van Janssens, waarbij Orye op de onderkant van de deklat kopte. Toen kwam Dessel goed weg. In de 54 ste minuut had scheidsrechter Silvrants even een black-out. Vansimpsen werd in de zestienmeter duidelijk in de rug geduwd, maar de ref zag er geen graten in. Onbegrijpelijk! Vlak na het uur werd een kopbal van Vansimpsen op voorzet van Smet miraculeus door de doelman over de lat getipt. Bij het ingaan van het slotkwartier kreeg Dessel een koude douche. Van op zowat 30 meter knalde Janssens de bal enig mooi in de kruising: 0-1. Ook Orye haalde uit, maar nu stond Kustermans pal. Jutten, ingevallen voor Janssens, leverde een schot af in de handen van de doelman. Drie minuten voor tijd trapte Jutten een scherpe voorzet voor doel en aan de tweede paal liep Heistverdediger Wijns de bal in eigen doel: 1-1. In de slotminuut trapte de
kwikzilveren Bamona de bal rakelings naast de paal. Zo bleef de puntendeling op het bord na een weinig meeslepende partij, waarop geen van beide teams echt zijn stempel kon drukken. Vermelden we nog dat Haagen kort na de rust geblesseerd uitviel en vervangen werd door de wederoptredende Remen. Demba stond zijn plaats af aan de van blessure herstelde Jutten.

Ratko Vansimpsen begreep niet hoe het mogelijk was dat de ref de strafschopfout door de vingers zag. “Dat was een overduidelijke penalty”, sakkerde hij. “Ik hing in de lucht en mijn tegenspeler sprong los in mijn rug. Was de logische strafschop toegekend, dan hadden we een heel andere wedstrijd gekregen. Hetzelfde verhaal als mijn kopbal was binnengegaan. Maar de bezoekende doelman speelde een sterke partij. Wat ik van de match in het algemeen vond? In de eerste helft was het aftasten en na de rust waren wij de betere ploeg. Het was wachten op de 1-0, maar jammer genoeg kregen wij het deksel op de neus. Met een gelukje sleepten we toch nog een punt uit de brand. In feite zat er veel meer in. Nu gaan we vol voor de winst in Deinze. Ik hoop dat wij de ploeg worden die de Oost-Vlamingen voor de tweede keer verslaat. De bal moet eens goed vallen voor ons.”

Trainer Keleman vond dat Heist bijzonder sterk verdedigde, geholpen door zijn uitstekende doelman. “Gelukkig werden wij beloond voor onze inzet en bleven we op de valreep niet met lege handen achter”, besloot hij.


RuNu