Dessel vatte de derby tegen Geel aan zonder de geschorsten Smet en Lenaerts en de geblesseerden Baeten (knie) en Janssens (lies). Gerits en Haagen depanneerden in de verdediging en Vansimpsen liep opnieuw in de spits. Ook Breugelmans stond op zijn vertrouwde stek.

Soladio zorgde voor het eerste gevaar op aangeven van Robin, maar doelman Dautzenberg was meteen bij de pinken. Even later misten Remen en Haagen hun interceptie, waardoor Martin Suarez aan de haal kon gaan. Gelukkig voor de thuisploeg was doelman Kustermans attent. Nuyts kopte naast na een vrije trap van Vanderheiden. Na een voorzet van Vosters liet Jutten een knap technisch staaltje bewonderen. De bezoekende goalie duwde zijn schot over de deklat. Kort na het halfuur scoorde Vansimpsen, maar tot ieders verbazing werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel. Achteraf beweerde Ratko bij hoog en bij laag dat er van offside geen sprake kon zijn. “Ik stond 100 % zeker achter de bal”, verzekerde de spits. Na een omhaal van Merabai en een kopbal van Breugelmans klom Dessel kort voor de rust dan toch op voorsprong. Een knal van Soladio van buiten de zestienmeter week af op een verdediger en doelman Dautzenberg was gezien: 1-0.

0n5a4829

Na de hervatting dreigde Breugelmans tot twee keer toe. Telkens stuitte hij op een uitstekende doelman. Op het uur knutselde Geel nog eens een degelijke kans in elkaar. Verbeek geraakte door, maar hij besloot onbegrijpelijk naast. In de 72ste minuut verdubbelde groenwit zijn voorsprong. Op aangeven van Jaeken, die de plaats van de onfortuinlijke Remen (knie verdraaid) ingenomen had, trapte Jutten raak naast de eerste paal: 2-0. Even probeerde Geel nog iets terug te doen, maar de vrijschop van Merabai werd door doelman Kustermans in hoekschop gepuncht. Die werd overgekopt door Martin Suarez. In de 82ste minuut zette Vansimpsen de kroon op het werk. Aangespeeld door Breugelmans, zette hij zijn verdediger op het verkeerde been en knalde dan binnen via de onderkant van de deklat: 3-0. Een riante zege die bijzonder deugddoend mocht genoemd worden.
Een van de uitblinkers in Desselse rangen was Nicolas Robin. Hij had pas zijn tweede basisplaats van het seizoen, maar deed die alle eer aan. “Er zou nog wel een goaltje bij mogen”, lachte hij na afloop. “We behaalden een mooie 3-0-zege tegen mijn ex-ploeg. De eerste grote kans was voor Geel, maar ze werd gemist. Wij scoorden wel en bleven daarna doorgaan. Ikzelf was in de voorbereiding niet op mijn best en had het dan ook moeilijk om in de ploeg te geraken. In Geel duurde het twaalf matchen, voordat ik een basisstek had, hier bij Dessel elf wedstrijden. Maar ik heb nooit opgegeven en ben blijven werken. Het was tijd dat we nog eens een driepunter pakten. In het begin vlotte het niet, omdat Geel ons heel goed vastzette. Als we snel genoeg speelden, kwamen we er wel goed uit. Ik hoop dat deze winst het begin is van een mooie reeks. Kunnen we die tot de winterstop doortrekken, dan zou dat ideaal zijn voor de ploeg.”
Trainer Patrick Witters feliciteerde zijn jongens voor hun prestatie: “Ze gaven een duidelijk antwoord na de nul op zes. We scoorden vanavond vlot en daar waren we al enkele weken op aan ’t wachten. Het was misschien niet het swingende Dessel, maar we moésten de drie punten pakken. Geel miste de 0-1, maar daarna groeiden we in de wedstrijd. Ik hoop dat we nu eindelijk vertrokken zijn. Mentaal deden we vandaag een heel goede zaak”, besloot een tevreden coach.
RuNu