Dessel Sport – SE Winkel Sport 3-1

Uitgerekend op de avond dat de Desselse voetbaljeugd werd voorgesteld konden de witgroenen de eerste zege op zak steken want na 7 luttele minuten stond de 2-0 al te flikkeren op het scorebord. De bezoekers uit Sint-Eloois-Winkel konden zich niet herstellen van deze mentale tik zodat de punten in het Armand Melisstadion bleven en de supporters toch met een behoorlijk gevoel zitten na de 4 op 6.

Zoals gezegd startte de thuisploeg sterk maar toch was er eerste bezoekende dreiging van het duo Debouver en Dauchy, maar echt gevaar bleef uit. Dessel (zonder het geblesseerde duo Toon Lenaerts en Jordy Mathei) reageerde met een mooie pass van Tony Cinti, die slim Cheprassov aanspeelde en Oleg nam met een mooie beweging in de draaiing doelman Kudimbana te grazen, een schitterende openingsdoelpunt en 1-0. Amper vijf minuten later was de hoofdrol weggelegd voor Lennert Versmissen. Eerst recupereerde hij een bal van Voskanian en knalde de Desselse middenvelder via de hiel van Cerigioni in doel. De thuisploeg op rozen, zo leek het na de 2-0.

Maar de bezoekers roerden zich met een kans voor Debouver, die evenwel Wim Kustermans op zijn weg vond. Diezelfde nummer 10 miste wat later precisie want hij mikte naast. Twee verwittigingen toch, maar Dessel miste voor rust wel de beste kans toen een oprukkende Naïm Boujouh op het halfuur de inkoppende Cheprassov bediende maar die mikte maar net naast de verste staak. Maar ook Winkel zorgde voor gevaar met een kopbal van Boris Kudimbana, maar Kristiaan Haagen haalde de bal van de lijn. Dessel ging dus met een dubbele voorsprong rusten.

De bezoekers begonnen de tweede helft met iets meer overwicht, maar het was Dessel dat een beetje op de counter een derde maal scoorde langs Jari Breugelmans op aangeven van Versmissen en zo stond het 3-0 na een uur voetbal. Nu leken de schaapjes helemaal op het droge, maar toch volgde nog een tegentreffer langs Dauchy die in de rebound binnen legde na een eerste redding van de Desselse goalie. De wedstrijd kabbelde rustig verder met de bezoekers die toch het meeste balbezit opeisten en de thuisploeg moest nog even naar adem happen bij een poging van Amini, puik gered door doelman Kustermans. Ook de ingevallen Reuse kwam dicht bij de 3-2 maar zijn kopbal ging over. 

Tien minuten voor tijd kwetste Kristiaan Haagen zich na een kopduel en met een gapende wonde werd hij afgevoerd voor verdere verzorging.

In de slotfase kreeg de thuisploeg nog de beste kansen langs de ingevallen Lode Peeters (schot over) en Cheprassov die niet kon profiteren van een counter en net niet medemaat Peeters kon bereiken. Opdracht volbracht met deze eerste driepunter voor Dessel Sport.(fvh)

Dessel Sport: Kustermans, Verbeek, Haagen (81’ Vanhaen), Kolen, Boujouh, Sols, Versmissen, Cinty (75’ Ghislain), Breugelmans (88’ Peeters), Cerigioni, Cheprassov. Overige wisselspelers: Geladé, Geukens, Colman, Kamagate.

SE Winkel Sport: M.Kudimbana, Dujardin, Amini, Beyens, Dauchy, Deschilder, B.Kudimbana, Debouver, Verhooghe, Voskanian (75’ Waeghe), Pupe (46’ Reuse). Overige wisselspelers: Galens, Timmerman, Dewaele, Makekula.

Doelpunten: 2’ Cheprassov 1-0, 7’ Versmissen 2-0, 61’ Breugelmans 3-0, 65’ Dauchy 3-1.

Gele kaart: 56’ Sols.