Onze nieuwe T1 Stijn Vreven zat vorige zondag nog in de tribune voor de wedstrijd tegen OH Leuven U23, afgelopen maandag leidde hij voor het eerst de trainingen en zaterdag neemt hij voor het eerst plaats in de dug-out.

“Ik zag veel bekende gezichten terug die hier ook al actief waren tijdens mijn eerste passage bij Dessel in het seizoen 2012-2013”, sprak de Limburger. “Dat het voelde als thuiskomen, is misschien een brug te ver, omdat ik hier maar één seizoen aan de slag was, maar het voelde toch wel erg vertrouwd want de meeste medewerkers en bestuursleden van toen zijn nog altijd betrokken bij de club. Het maakte mijn introductie toch wel een stuk gemakkelijker en ik kon me dus meteen bezig gaan houden met het sportieve luik van mijn opdracht: Dessel in eerste nationale houden. Daar hoort deze club ook thuis.”

“Ik zag deze week in ieder geval een gretige groep maar dat is niet meer dan logisch als er een nieuwe hoofdtrainer komt. Iedereen wil zich bewijzen en wil dat stapje extra zetten om zich in de gunst te spelen. Die mentaliteit moeten we niet alleen in de eerste weken tonen, ik wil ze op elke training en in elke wedstrijd zien.”

Mentaal oplapwerk

“Ik zag tegen OH Leuven een ploeg die voor rusten meer dan behoorlijk voetbalde en de partij echt onder controle had. We hadden de 0-2 aan de voet, maar, typisch voor een ploeg die in de onderste regionen kampeert, het geluk ontbrak om die dubbele voorsprong te pakken.”

“Na rusten pakten we te gemakkelijk de 1-1 en gaven we een domme penalty weg. Vanaf toen gingen de kopjes naar omlaag en was de partij eigenlijk gespeeld.”

“Er ligt dus vooral veel mentaal oplapwerk op de plank voor mij”, beseft Vreven die tegen Sint-Eloois-Winkel passie in de ploeg wil zien. “Ik verwacht een gemotiveerd, een gedreven en een enthousiast Dessel dat absoluut wil winnen. Winnen is trouwens het enige dat mij boeit. Het samen een wedstrijd winnen, dat is waar voetbal om draait bij mij. Daarvoor moet iedereen de juiste mentaliteit tonen en dan heb ik niet het niet alleen over vechtlust. Een tactisch plan 90 minuten lang uitvoeren zoals gevraagd is ook een mentale kwestie. We zitten in een erg sterke reeks met veel profclubs, maar dat gegeven mag geen excuus zijn voor Dessel om onderaan de rangschikking te bengelen. Deze club hoort niet te staan waar het nu staat”, besluit Vreven. (rwi)