Zonder Tilburgs (enkelblessure) vatte Dessel, met kersverse papa Lenaerts voor de verdediging, de zespuntenmatch tegen Heist aan. De bezoekers speelden een sterk eerste halfuur, waarin de thuisploeg haar wil niet kon opleggen en geen antwoord vond op de organisatie en de doordachte aanpak van de gasten.

Dsc 9341

De eerste kans was dan ook voor Heist, toen Troonbeeckx Napoleone aanspeelde. Die slalomde voorbij doelman Kustermans, maar week dan te ver uit en besloot in het zijnet. Vlak na het halfuur brak Dessel de partij open. Een hoekschop van Breugelmans – in topvorm – bereikte Vansimpsen die op doel kopte. De bal werd nog gedevieerd door Remen (en eventjes verdediger Lokando) en was zo onhoudbaar voor keeper Stroobants: 1-0. Even later was er een knappe actie van Yagan die Breugelmans bediende, maar Jari schoot over. Een gelijkaardige aanval leverde wel succes op. Weer een actie van Yagan en een voorzet voor Jari die de bal in de verste hoek schoof: 2-0. Daarna stuurde Vansimpsen de bal naast het doel op aangeven van Breugelmans. In de 43ste minuut werd het dan toch nog 3-0. De aanval vertrok bij Yagan die Breugelmans aanspeelde en vervolgens was het Vansimpsen die doelman Stroobants verschalkte. Een verschroeiend derde kwartier leverde Dessel een geruststellende voorsprong op en Heist leek al helemaal uitgeteld.

Dsc 9231

Na de rust was de eerste mogelijkheid alweer voor de bezoekers. Een poging van Ventose werd afgeblokt, waarna Napoleone net over mikte. Een vrije trap van Janssens werd verlengd voor doel door Vosters, maar daar was niemand om af te ronden. Vlak voor het uur beging Tambeur handspel in de zestienmeter. Janssens nam de strafschop voor zijn rekening, maar Stroobants was bij de pinken en weerde. Even later kopte Vansimpsen binnen het bereik van de doelman en knalde Janssens net naast. Na een vrijschop van invaller Baeten joeg Vosters de bal in het zijnet en Jutten pegelde op de vuisten van Stroobants. Na een knal van de bezoekende invaller Kabeya net naast miste Jutten de 4-0 door te hoog te mikken. Uiteindelijk moest Heist de bittere kelk tot op de bodem ledigen, toen Tambeur uitgesloten werd met een tweede gele kaart. Vermelden we nog dat ref Claes – voor de zoveelste keer in Dessel – in de beginfase bijzonder gul was met geel voor Dessel. Daardoor missen zowel Janssens als Lenaerts de volgende wedstrijd in Seraing.

Hoeft het gezegd dat Dessel een uitstekende prestatie afleverde en zijn ongeslagen status in eigen huis nog maar eens eer aandeed? Heist werd nu op vijf punten gezet en dat is toch wel een belangrijke bonus met het oog op het eindrondeticket.
Kurt Remen liet zijn tweede doelpunt van het seizoen optekenen. “Die 1-0 brak de match open”, lachte hij na afloop. “Eerst vonden we de ruimtes niet, maar toen er meer beweging kwam, ging alles plots open en volgden de kansen. In het derde kwartier liepen mijn maats wel in de diepte en met snelle jongens als Jari, Ben en Ratko kunnen we dan gevaarlijk zijn. Net voor de 3-0 had een gelijkaardige fase al dat doelpunt kunnen opleveren. Toen was de partij uiteraard beslist en in de tweede helft kwam onze zege niet meer in gevaar. Waarom ik na een uur gewisseld werd? Ik had last van de knie en stapte uit voorzorg van het veld. Met het oog op onze volgende wedstrijd was het belangrijk geen risico te nemen, omdat Toon Lenaerts dan geschorst is. We zetten Heist nu op vijf punten en dat is toch wel een mooie zaak. Maar we moeten niet naar de anderen kijken. We moeten onze eigen boontjes doppen en weten dat we in de top vier thuishoren. We hebben al vaker bewezen dat we daar onze plaats waard zijn. Hadden we het buitenshuis wat beter gedaan, dan had Lommel een héél taaie klant aan ons gehad!”
RuNu