Na een ingetogen minuut stilte ter nagedachtenis van de diepbetreurde oud-speler en vroeger boegbeeld van Dessel Sport, Hugo Van Hout, startte de wedstrijd meteen ‘full speed’.

In de 4de minuut zette Boujouh strak voor vanop links en Vansimpsen was een fractie sneller dan de bezoekende doelman om de bal binnen te schuiven: 1-0.  De vreugde was van korte duur, want amper drie minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Delbergue legde de bal terug aan de eerste paal en Zenadji trof genadeloos raak. Toen Dufour Jutten diep stuurde, geraakte die door de verdediging, maar hij stuitte op de uitgelopen doelman. Kort voor de rust draaide Vansimpsen zich mooi vrij, maar zijn schot week af in hoekschop. Op slag van rust leidde balverlies bij Dessel tot een doorbraak van Dansoko. Doelman Kustermans weerde zijn doelpoging in hoekschop.


Na de hervatting werd het al snel 1-2. Eerst redde Kustermans een poging van Dansoko, maar de bal werd slecht ontzet en Delbergue strafte dat af met een schot in de hoek. Vier minuten later herstelde Dessel het evenwicht al. Breugelmans, ingevallen voor de aan de lies geblesseerde Jutten, bracht de bal voor doel, daar werd zijn voorzet verlengd door Vansimpsen en Demba (sterke wedstrijd) schoof binnen: 2-2. Deze gelijkmaker was het sein voor groenwit om een versnelling hoger te schakelen en zijn motor helemaal op toerental te brengen. Eerst was er een knal van Demba op de vuisten van doelman Cremers, daarna scoorde Vansimpsen zijn tweede van de avond op aangeven van Smet. Ratko ‘streelde’ de bal in één tijd in doel. Een beauty! In de 73ste minuut nam Dufour een vrije trap snel. Vansimpsen rende weg en bediende Breugelmans die de 4-2 op het bord zette en groenwit zo de nodige ademruimte gaf. Een counter van Demba bracht Breugelmans vrij voor doel. Hij besloot op de doelman en in de herneming stuitte ook Dufour op Cremers. In de 84ste minuut zette Lenaerts de kroon op het werk. Bij een hoekschop van Dufour klom Toon het hoogst aan de tweede paal en hij kopte prachtig binnen: 5-2. Zo eigende Dessel zich de drie punten toe in een wervelend laatste halfuur en behield het zijn maximum op eigen veld. Nu moet ook eens op verplaatsing ‘gecasht’ worden!


Lennert Versmissen (21) kreeg zijn tweede basisplaats na zijn debuut in Charleroi. Hij was zowel tevreden over de zege als over zijn eigen partij. “Na twee uitnederlagen is het goed dat we weer winnen en de drie punten thuishouden”, lachte hij na afloop. “In de eerste helft brachten we elkaar wat in de problemen en lieten we La Louvière iets te eenvoudig scoren. Maar de manier waarop we terugvochten, is toch wel knap. We wisten dat de tegenstander wel vaker goals incasseert in de tweede helft. Toen kwamen we er als ploeg beter door. La Louvière kon het fysiek moeilijker aan en wij maakten optimaal gebruik van de ruimtes. In Charleroi speelde ik als een valse negen, nu moest ik de geschorste Aziz Moutawakil vervangen. Ik heb mijn eigen draai aan die rol gegeven en dat is goed gelukt. Ik heb me vrij snel en goed aangepast aan het hoger niveau bij Dessel. Ik ben dus wel tevreden. Van wedstrijdminuten word je alleen maar beter. Ik kan op drie posities op het middenveld uit de voeten. Ditmaal speelde ik als verdedigende middenvelder en ik denk wel dat ik mijn taak naar behoren vervulde.”
RuNu