Dessel – Aalst 1-2
Na de mooie vier op zes tegen de kopploegen Thes en Deinze was Dessel erop gebrand de positieve lijn door te trekken. Niets was echter minder waar, want het liep helemaal mis tegen de Oost-Vlamingen die handig gebruik maakten van de mindere dag van de groenwitten.
 Dsc221800

Met Gerits in plaats van Jaeken begon Dessel met de beste intenties aan de partij. Het kreeg evenwel een eerste verwittiging, toen Sterckx Mbaye bediende en de bezoekende spits de bal op de binnenkant van de paal deponeerde. Even later klom de thuisploeg op voorsprong. Jutten speelde Soladio aan en Jordy verschalkte doelman Van Gerven met een lage schuiver: 1-0. Baeten dreigde met een schot dat de doelman net in hoekschop kon werken. Kustermans werd dan aan het werk gezet door Sterckx met een venijnige uithaal. Daarna raakte Van Hoevelen paal en lat na een hoekschop. De bezoekende dreiging werd gaandeweg acuter en nadat Mbaye net kon afgestopt worden, zorgde Heymans voor de gelijkmaker. Kustermans kon een vrijschop van Sterckx nog net weren, maar Heymans was bij de pinken om de rebound te benutten: 1-1. Dessel was zo van slag dat het luttele seconden later al 1-2 werd. Mitu dribbelde zich door de defensie en trapte binnen: 1-2. Meteen volgde het rustsignaal en kon de thuisploeg bezinnen in de kleedkamer. 

Ze kwam met nieuwe energie op het veld. Soladio knalde op de kruising (via de doelman), Tilburgs besloot voorlangs en een schot van nogmaals Soladio werd door de doelman in hoekschop geweerd. Kort na het uur werd Mbaye op dubieuze wijze gestuit door Lenaerts in de zestienmeter, maar de ref zag er geen graten in. Dessel verhoogde de druk en het spel situeerde zich nu voortdurend op de helft van de bezoekers. Een hoge, verre voorzet van Vosters bereikte Gerits aan de tweede paal, maar hij werd afgeremd door de keeper. Jutten stuurde de rebound over het doel. Na een niet bestrafte fout van Vosters op Mitu in het strafschopgebied zorgde Jutten nog ei zo na voor de 2-2, maar de doelman bleef de situatie meester. Zo slikte Dessel een jammerlijke nederlaag na een wedstrijd waarin het ronduit faalde.

 Dsc200300

Dat gaf Ruben Tilburgs onomwonden toe: “We begonnen goed, maar al snel ging het tempo eruit. We kwamen wat gelukkig op voorsprong, maar in de slotfase van de eerste helft liep het helemaal verkeerd. Eerst de gelijkmaker en dan de 1-2 werden kinderlijk weggegeven. In de tweede periode probeerden we op goed geluk een en ander te creëren, maar het was gewoon te weinig. Het was zeker een van onze mindere matchen. Het is kennelijk moeilijk om thuis onze wil op te leggen. We vervielen weer in wat we voor Thes fout deden: het spel was te stereotiep en te traag. We brachten te weinig en gaven bovendien cadeaus weg. Doodjammer na onze vier op zes. Na de rust zat er geen lijn meer in ons spel. Misschien een gevolg van een gebrek aan vertrouwen in de groep. Deze week moeten we de koppen maar weer bij elkaar steken.”
Trainer Patrick Witters liet zijn ontgoocheling danig blijken. “Ik dacht dat we eindelijk vertrokken waren na de vier op zes, maar het tegendeel was waar. We faalden vandaag en lieten onze supporters in de steek. Op slag van rust gaven we twee goals weg en ik had het gevoel dat de wedstrijd verloren was. In de tweede helft wilde de bal er niet in. Al bij al brachten we in deze thuiswedstrijd té weinig. Iedereen moet nu voor de spiegel gaan staan, want dit kunnen we niet accepteren.”
RuNu