Morgen beginnen we aan het toetje van ons seizoen, de eindronde. Waarin we na een prachtig seizoen onszelf nog zes keer willen laten zien en als 'scheidsrechter' hopelijk nog een rol mee kunnen spelen. Er gaan jeugdspelers de kans krijgen die waardevolle ervaring op kunnen doen, maar we moeten met de geblesseerden die er al zijn en ook Vanhaen (operatie aan de pols) en Lenaerts (Enkelkwetsuur, al lijkt het toch mee te vallen) toch ook heel wat spelers gaan missen. Met kapitein Lenaerts wordt geen risico genomen als het toch niet blijkt te gaan.

De eindronde gaan we beleven en die ervaring gaan we de komende drie weken opdoen, voor nu is het tijd voor ons om voor het begin van deze eindronde nog even terug te blikken op ons prachtige seizoen. En alvast een waarschuwing voor de mensen die dit gaan lezen, het gaat een uitgebreid stuk worden, dus ga er maar goed voor zitten..

Het is voor onze jongens al een lang seizoen geweest. Deze begon in de pre-voorbereiding in Juni 2021. Na dat het seizoen ervoor de competitie al stilgelegd werd voor het voor ons begon, konden we niet wachten om er weer aan te beginnen. Na een oefenmatch tegen Beerschot en enkele trainingen begon de echte voorbereiding enkele weken later in Juli. Oefenmatchen brachten wisselende resultaten. Met goede resultaten tegen Waasland Beveren, Geel, Hasselt en Lommel, maar ook enkele uitglijders tegen Wezel, Turnhout en later in de maand tegen een sterk Bocholt.

De beker begint natuurlijk ook in de maand Augustus, voor Dessel traditioneel in de derde ronde. Eerste tegenstander in deze derde ronde was Mons, niet de traditieclub van vroeger, maar een heropgerichte club die de roemrijke historie van het oude Mons terug wil beleven. Dit bleek uiteindelijk een simpele opgave en met een goede 6-0 overwinning mochten we op weg naar de 4de ronde tegen Wellen. Bij een overwinning zou voor ons in de 5de ronde wederom Moeskroen de tegenstander worden. (Zouden ze het erom doen in Brussel? We gaan het volgend jaar in de loting zien als Les Hurlus eventueel alsnog een licentie zouden krijgen) We waren veruit de betere ploeg op het kunstgras in Wellen, maar ondanks de talrijke kansen, die op 2 en zelfs 3 handen niet te tellen waren, wilde de bal er maar niet in en werd dit het einde van ons bekerseizoen. Niet wederom een 5de ronde en eventueel een eersteklasser. Na eerder genoemde uitglijder tegen Bocholt om het lege weekend in te vullen was het dus tijd om aan de competitie te beginnen. 
De maand september had voor ons 3 matchen op verplaatsing. Twee verplaatsingen naar respectievelijk Visé en Francs Borains en de thuismatch tegen Winkel Sport. We openden het bal op het veld van Visé. Hier werd een verdiend punt gehaald in een match waarin doelman Kustermans zich nog moest onderscheiden, niet voor het laatst dit seizoen, om niet puntloos de bus in te stappen. Winkel Sport was vervolgens de eerste tegenstander in het AMS, tevens was dit de match waarin de jeugd van Dessel Sport aan het publiek werd voorgesteld. Een snelle dubbele voorsprong en uiteindelijk een verdiende 3-1 zege kon het talrijk aanwezige publiek en ook de aanwezige jeugdspelers een mooie avond bezorgen. We sloten de maand september af met de verre verplaatsing naar Francs Borains. In barre omstandigheden (denk aan kleedkamers waar de ruimte en geur niet conform waren van het niveau waar we op spelen) verdienden onze jongens zeker een punt, maar door een van de weinig kansen van de thuisploeg die vlak voor rust in doel vloog moesten we nu wel puntloos de verre busreis terug naar Dessel maken.

In oktober was het tijd om na die 4 op 9 om het gaspedaal wat verder in te drukken. Dit was met een 7 op 12 in de resultaten al deels te zien, maar vooral het spel was van een heel goed niveau. De ploeg liet met een beperkte kern zien dat het echt een team is, samen kan spelen en voor elkaar door het vuur gaat. We pakten in de match tegen regioploeg Heist een prachtige 4-3 overwinning door een later treffer van talisman Breugelmans, enigszins geflatteerd, maar wie bij Dessel zal daar slechter van geslapen hebben? Wat volgde was een verre verplaatsing naar profploeg Mandel United. Waar we uiteindelijk een simpele 0-3 overwinning konden pakken door een o.a. een dubbelslag van Ghislain, moet ook nu Dessel boegbeeld Kustermans uitgelicht worden. Hij pakte bij een 0-1 stand op een cruciaal moment een strafschop en daardoor kreeg de ploeg een boost om die overwinning mee te pakken. In het volgende weekend ontvingen we thuis Olympic Charleroi, een sterke ploeg die het ons niet gemakkelijk maakte. De 1-1 die na 90 minuten op het bord stond was dan ook het hoogst haalbare. De maand werd afgesloten op het veld van Patro. Een match waarin een doelpunt van Mathei op twijfelachtige manier afgekeurd werd bij een 0-0 stand. Dessel speelde met een halve reserveploeg door blessures en positieve corona testen en na deze dubieuze beslissing kon de thuisploeg uiteindelijk redelijk eenvoudig naar een 2-0 overwinning uitlopen. Een afsluiter in mineur, maar het startsein voor de ploeg om de goede resultaten aan een te rijgen. 

Wat na deze nederlaag volgt is een lange ongeslagen reeks, waaronder een reeks van 5 overwinningen op rij. La Louviere, Tienen, Dender, Rupel Boom en Thes gingen voor de bijl. Dessel haalde stuk voor stuk verdiende overwinningen, waarbij genoteerd mag worden dat in deze vijf matchen de ploeg 16 maal wist te scoren. De doelpunten machine (onder aanvoering van Breugelmans (8 van deze 16 doelpunten) begon te lopen en de ploeg pakte zijn plek boven in het klassement vast, een plek die ze het hele seizoen niet meer los zouden laten.

De volgende match op het programma is de topper tegen concurrent Luik, meteen ook de laatste match voor de winterstop. Dessel speelt een fantastische match tegen de promotie kandidaat uit Luik. Cheprassov en Lenaerts wisten binnen 20 minuten een meer dan verdiende 2-0 voorsprong op het bord te zetten. Even later leek Breugelmans zelfs op weg naar de 3-0 en wist de bal ook in het netje te leggen, maar hij werd buitenspel gegeven door de grensrechter. Een beslissing die achteraf na het zien van de beelden een verkeerde bleek. Dit leek een kantelpunt in de match. Vrij kort hierna kwamen de bezoekers terug in de match met de aansluitingstreffer uit een hoekschop. De bezoekers waren dan ook in het eerste kwartier van de tweede helft de betere ploeg, zonder Kustermans te kunnen verschalken. Toen na een slag in het gezicht van Boujouh, bezoeker Bruggeman een directe rode kaart kreeg leek, leek Dessel op rozen te zitten. Dessel kreeg nog een wenkende kans, maar uiteindelijk kwamen de bezoekers met een laat doelpunt van Lallemand toch terug op een gelijkspel. Een achteraf misschien teleurstellend resultaat, maar dit ene punt betekende wel dat we met de koppositie in het klassement het jaar 2022 in mochten gaan. Het 'kleine' Dessel als koploper op het 3de niveau van België, het hoogste 'amateur'niveau, iets om toch zeker trots op te zijn!