We konden op een wolk van overwinningen en goed voetbal verder gaan na de winterstop, maar de coronamaatregelen gooiden hier helaas roet in het eten. Vanwege deze maatregelen, waaronder het spelen zonder publiek, werd besloten om de eerste 3 speelrondes in Januari uit te stellen. Een korte pauze van enkele weken waar Dessel uiteindelijk veel moeite mee had in de tweede seizoenshelft. 

Je moet in feite na een langere periode zonder competitieve matchen matchen weer een nieuwe voorbereiding starten. Dit werd gedaan met matchen tegen Pelt, de buren van Witgoor en RWDM. Van Pelt en Witgoor werd gewonnen, van de Brusselaars werd helaas nipt verloren. Maar uit deze match gaan we vooral het goede spel tegen een ploeg uit 1B herinneren.

Eind januari mochten we dan toch (met publiek in de kantine) beginnen aan de tweede seizoenshelft. We kregen staartploeg La Louvière op bezoek. We kunnen kort zijn over deze match. We pakken een lastige 1-0 overwinning in een slechte match van Desselse zijde, de drie punten blijven in Dessel maar we raken ook Jasper Sols kwijt aan een zware enkelblessure. Na dat hij de uiteindelijk winning goal maakt, wordt hij door een bezoekende verdediger getorpedeerd zonder ook maar enige sanctie van de arbiter, deze ging voor de bal maar was duidelijk te laat. Het leek meteen einde seizoen en Dessel was zijn sterkhouder op de '6' kwijt.

De topper tegen Patro volgde 2 weken later. In een gelijk opgaande match tegen een ploeg die niet kwam om te voetballen wisten onze mannen stand te houden en de drie punten over de streep te trekken, na een doelpunt in de eerste helft van Vanhaen. Een zéér belangrijke overwinning in de strijd die boven in het klassement gaande was. Vervolgens stonden er voor ons drie verplaatsingen op rij op het programma. Op bezoek bij Winkel Sport kwamen we goed weg met een 1-1 gelijkspel, maar verloren we Cavus voor de rest van het seizoen en Verbeek voor enkele weken aan blessures. Tienen was onze volgende bestemming. De ploeg speelde een heel goed eerste half uur en was duidelijk de betere ploeg, maar op het moment dat de thuisploeg de 1-0 op het bord kon zetten was de match eigenlijk beslist. Dessel zakte in elkaar en kon geen vuist meer maken tegen de ontketende thuisploeg, die nog tegen degradatie moest strijden. Uiteindelijk kon jongeling Peeters met een prachtige vrije trap de 0 voor Dessel nog van het bord halen, maar we gingen met de billen bloot en kregen een terechte 4-1 nederlaag te verwerken. 

Wat volgde was de moeilijke verplaatsing naar Heist. Dessel heeft in deze reeks weinig gemakkelijke matchen, maar de verplaatsing naar Heist is om een of andere reden altijd een extra lastige voor de ploeg. We wisten nog wel heel goed van start te gaan en via topschutter Breugelmans kwamen we vroeg op 0-1. De thuisploeg mist een reuzenkans en prikt via Troonbeeckx met een prachtig afstandsschot de gelijkmaker op het bord na een half uur. Over het vervolg van de match kunnen we kort zijn, het spel was slordig en de kansen waren schaars. We gingen dan ook na een terechte puntendeling terug de bus in naar Dessel.

De maand maart werd afgesloten met 2 thuismatchen, tegen Francs Borains en THES. De eerste van de twee matchen tegen Francs Borains bleek een zeer lastige te zijn. De bezoekers vielen na een goed begin van het seizoen toch wat terug in het klassement, en moeten uiteindelijk nog de barragematchen voor het behoud spelen, maar blijken toch een vrij lastig te bespelen ploeg. In een neutrale match met niet heel veel kansen voor beide ploegen was er dan ook wel wat te zeggen voor een gelijkspel. Dessel had de kansen om er met de winst vandoor te gaan, maar de bezoekers hadden die ook nog in een uiteindelijk weinig enerverende match. THES stond vervolgens op het programma, de mannen van oud trainer Patrick Witters kennen een tegenvallend seizoen, met héél veel blessures, maar kunnen ondanks deze pech nog steeds een goed voetballend team op de mat brengen. Dessel is initieel de betere ploeg, krijgt ook enkele kansjes, maar weet het nog lang spannend te houden. Uiteindelijk is het Lenaerts die uit een hoekschop de winnende treffer binnen kan trappen, een opluchting voor Dessel. De match was daarmee nog niet gedaan met nog enkele mogelijkheden voor de bezoekers, maar op pure wilskracht weten onze mannen wel de drie punten over de streep te trekken.
We zijn dan nu aangekomen bij de laatste maand van de reguliere competitie, een die een druk programma voorschotelt, maar liefst 5 matchen staan er op het programma voor Dessel. De ploeg heeft het lastig, het seizoen is lang geweest en met alle blessures en de krappe kern lopen de jongens die nog wel beschikbaar zijn op hun tenen. Dit is ook te merken in de laatste paar matchen van dit seizoen.

We beginnen met de inhaalmatch tegen Mandel United, de bezoekers kennen een tegenvallend seizoen en ook een tegenvallende busreis. Ze waren veel te laat vertrokken en kwamen pas iets voor half 9 aan in het AMS. De match stond gepland voor 8 uur en dus hadden ze bij aankomst maar enkele minuten om zich om te kleden en op het veld te staan voor de aftrap. Dit lukte ze uiteindelijk wel en het gebrek aan warming up leek de bezoekers geen parten te spelen. Dessel was juist de ploeg die last leek te hebben van de langere voorbereidingstijd. Na een ongelukkig eigen doelpunt leek de ploeg weer vooruit te kunnen kijken met twee doelpunten van Ghislain, maar vrijwel meteen hierna werd een misverstand achterin afgestraft en stond het weer gelijk. Dessel probeerde hierna in het restant nog wel aan te dringen, maar was gewoonweg niet bij machte om een derde treffer te forceren, een teleurstellend gelijkspel was het resultaat van deze bizarre voetbalavond.

De zaterdag hierna kwam revelatie van de tweede seizoenshelft Knokke op bezoek. De bezoekers hadden de wind in de zeilen en dat was ondanks een sterk Dessel, toch wel te zien. Waar Dessel misschien wel meer verdiend had, waren het de bezoekers die met een geflatteerde 1-3 overwinning ons de eerste thuisnederlaag van het seizoen wisten te bezorgen, maar nog belangrijker waren de drie punten die ze hiermee pakten met het oog op de eindronde. 

Hierna mochten we de verplaatsingen maken naar promotie kandidaat Dender en staartploeg Boom. In Dender speelden we met een gehandicapte ploeg en werden er enkele spelers gemist. Ook kreeg jongeling Geladé nogeens de kans en hij speelde een goede match. Na een prachtig afstandsschot van Hens en een mooie solo van Cerigioni gingen we met een gelijkspel rusten, maar dit was mede te danken aan Geladé. Hij pakte uit met enkele knappe reddingen en wist de ploeg zo nog in de match te houden. In de tweede helft kwamen we vrij snel op een 3-1 achterstand, maar kreeg de ploeg een ideale mogelijkheid om terug in de match te komen. Ragolle haalde Maesen onderuit en kreeg verbazingwekkend genoeg een rode kaart hiervoor. Een onbegrijpelijke beslissing van de arbiter, maar een die Dessel in de kaart leek te spelen. Ghislain zette zich achter de bal, maar doelman Gies wist de strafschop te keren. Dessel kreeg vervolgens nog enkele kansen, maar wist niet voorbij een sterk keepende Gies te geraken. Uiteindelijk een verdiende nederlaag tegen een sterk Dender en voor Dessel was Boom de volgende bestemming.

Tegen Rupel Boom had de ploeg maar een opdracht, winnen. De thuisploeg kende een moeilijk seizoen, met een overname die niet succesvol bleek te zijn en enkele trainerswissels en stond boven de twee al gedegradeerde ploegen Mandel en La Louviere op de barrageplek. Maar dat de ploeg zich dit niet aan het hart liet komen bleek wel op het veld. De thuisploeg was veruit de betere ploeg in de eerste helft en wist via een prachtig doelpunt van Lukebakio met een voorsprong de rust in te gaan. Na de rust zagen we een compleet ander Dessel. Dwong het kansen af en wist Geukens de gelijkmaker in het doel te koppen. Na dat de thuisploeg met 10 man kwam te staan leek het voor Dessel een kwestie van tijd voor dat het doelpunt viel. In blessuretijd wrong Dessel ook nog 3 counters de nek om, iets waar de ploeg echt meer mee had moeten doen. Dit kwam ons duur te staan, want in de letterlijk allerlaatste seconde was het de thuisploeg die via Geudens de winnende treffer scoorde. Een bevrijdende treffer voor de thuisploeg want zij konden zich nu eigenhandig veilig spelen in de laatste match, maar een enorme domper voor Dessel. het viel hiermee uit de top 4 en zag een eventuele titel na het reguliere seizoen aan zich voorbij gaan.

Teleurgesteld maar wel opgeladen voor nog één laatste opdracht stond de ploeg van Benny Lunenburg een week later op het veld tegen Visé. Een ploeg die nergens meer voor speelde, maar natuurlijk wel nog voor de overwinning ging. Wat zich op deze zaterdagavond ontvouwde was een spektakelstuk. Een voetbalavond met veel fouten, maar ook goed voetbal in delen van de match, supporters die sfeer meebrachten en uiteindelijk een goed resultaat. Dessel leek goed van start te gaan toen Cerigioni centraal de 1-0 in het doel kon trappen, maar even later waren het de bezoekers die op gelijke hoogte kwamen door wederom een eigen doelpunt aan Desselse zijde, de derde al deze maand, het zit de ploeg totaal niet mee dus. 

Nog voor de rust leek Dessel orde op zaken te stellen via Haagen en Geukens en ging het met een comfortabele voorsprong rusten. In de rust waren de standen op de andere velden ook zodanig dat er voorzichtig nog naar een eindrondeplek mocht worden gekeken, maar dit was nog lang niet zover, er moest overal nog 45 minuten gespeeld worden.

In deze tweede helft kwamen de bezoekers kort na rust terug op 3-2 en werd het weer spannend, Cheprassov wist na een ingestudeerd nummertje het net te vinden en kon de voorsprong weer verdubbelen, de bezoekers wisten echter tien minuten voor tijd wederom terug in de match te komen na een treffer van Perseo. De uitslagen op de andere velden waren inmiddels zodanig dat bij winst de eindronde binnen was, maar toch werd het nog spannend in Dessel. Kustermans moest nog uitpakken met een goede redding, maar het hoogtepunt van de match moest vervolgens nog komen. In blessuretijd was het Dessel boegbeeld Wim Kustermans die een applausvervanging kreeg, jongeling Geladé kwam hem vervangen en zal ook in de eindronde in het doel staan. onder luid applaus van zijn persoonlijke supportersgroep en de talrijk aanwezige supporters werd hij zo bedankt voor zijn 8 jaren in Desselse dienst. Na deze wissel wist Dessel stand te houden en kwam de zege niet meer in gevaar ondanks enkele spannende momenten. Het reguliere seizoen zat erop  en werd met een prachtige match en even zo mooie overwinning afgesloten. We sluiten het reguliere seizoen af op een derde plek en mogen ons als toetje opmaken voor de eindronde.

Ik werd als schrijver ietswat enthousiast over de prestaties van dit seizoen, dus vergeef me voor de lappen tekst. Maar wat we kunnen onthouden van dit seizoen is toch wel dat we als 'kleine club' ons meer dan staande hebben kunnen houden tussen de vele profclubs in deze reeks. Helaas hebben we het seizoen niet af kunnen sluiten met een eerste plaats en titel van de reguliere competitie, maar mogen we ondanks een tweede seizoenshelft waar het kwartje steeds net niet onze kant op viel toch spreken van een prachtig seizoen. Een seizoen waar we als Dessel trots op mogen zijn. Iets dat we met een kleine kern mogelijk hebben gemaakt, niet in de laatste plaats door het deskundige werk van de volledige technische staf en omkadering en natuurlijk de geweldige supporters die Dessel elke week mag verwelkomen. Zowel in het AMS als op verplaatsing is de sfeer altijd goed en laten jullie je van je beste kant zien! Op naar de eindronde en we maken er nog een mooi Dessels voetbalfeestje van de komende drie weken!