Dat Dessel Sport voor de tweede maal op rij buitenshuis met lege handen achter bleef zorgde bij voetbalminnend Dessel voor het nodige tandengeknars. Want zowel tegen Winkel Sport als tegen RWDM zat er meer in, dat besefte ook Thomas Jutten.

“Jawel, we hadden 6 punten meer kunnen hebben en dan is de rekening vlug gemaakt want dan stonden we nu op de tweede plaats, maar het is nu anders want we staan nu zowat in de brede middenmoot. Jammer, want er zat dus zeker meer in voor ons, maar we mogen ook niet blind zijn voor de tekortkomingen en dat hebben we dus aan onszelf te danken.”

Thomas Jutten zag Dessel in zeven wedstrijden achtmaal scoren en zeven tegengoals incasseren, goed voor tien punten.

 

0n5a9887

“Ik was hoe dan ook vrij tevreden over onze behoorlijke start na de 10 op 15, maar na die twee uitmatchen zonder puntengewin is het gevoel een beetje anders en dat moeten we dus goedmaken met de komst van La Louvière Centre. Zeker tegen RWDM was de ontgoocheling groot, want die match had gewoon gewonnen moeten worden. De drie punten moeten nu in Dessel blijven”, hoopt

de 26-jarige Lommelaar, die met Dessel volgende maand viermaal een thuismatch mag afwerken want dan komen achtereenvolgens Patro Eisden, KSK Heist, Rupel Boom en Seraing op bezoek en dat is zeker geen ‘klein bier’. “We hebben een goede thuisreputatie en hopelijk gaat dat nu ook gepaard
met puntengewin. Te beginnen met de komst van La Louvière Centre dit weekend. Door drie punten te pakken kunnen we ons wagonnetje aanpikken om zo voeling te houden met de subtop. Dat moet onze opdracht worden”, besluit de Desselse flankaanvaller.

Dessel moet het rooien zonder de geschorste Aziz Moutawakil, maar trainer Karel Keleman heeft een aantal mogelijkheden voor een vervanger om de plaats van verdedigende middenvelder in te nemen. En dan denken we aan Jelle Alaerts, Lennert Versmissen of eventueel Toon Lenaerts om die plaats in te vullen.(fvh)