Verrassend genoeg bleef Dessel vorige week op het veld van Winkel Sport puntenloos achter. Voor de West-Vlamingen hun eerste driepunter, voor Dessel andermaal zuur puntenverlies in een uitwedstrijd. Met een verplaatsing naar het Brusselse Edmond Machtensstadion hoopt Dessel komaf te maken met de slechte uitreputatie. 

Toon Lenaerts hoopt dan ook dat het balbezit nu omgezet kan worden in goals. Vorige week op het kunstgras van Winkel was dat niet het geval na een vroege dubbele voorsprong van de thuisploeg. “We lieten veel te gemakkelijk scoren zodat we wisten dat het niet simpel zou worden bij een 2-0-achterstand. Zij roken de eerste winst en zetten een sterk blok neer waar we problemen mee hadden ondanks ons overwicht na rust. We hadden mits winst in de top-drie kunnen staan. Jammer”, blikt de 29-jarige Limburger nog even terug op die gemiste kans.

0n5a0008

Nieuwe kans

Tegen RWDM, dat evenals Winkel Sport evenmin van een geslaagde start kan spreken, treft Dessel wellicht een gemotiveerde tegenstrever. “Daar ben ik van overtuigd, zeker nadat we hen uit de beker speelden zal RWDM er alles aan willen doen om de winst in eigen huis te houden. Een moeilijke match voor ons, maar we moeten vooruit blijven kijken en dus gaan we voor een goed resultaat. We hebben dat in de voorbije weken al bewezen en krijgen nu een nieuwe kans om een degelijk resultaat neer te zetten.”
Toon Lenaerts voelt zich persoonlijk goed bij Dessel en is al aan zijn derde seizoen bezig en heeft nog een contract voor volgend voetbaljaar. “Mijn eerste jaargang was schitterend want we eindigden met 60 punten, goed voor een plaats in de Play Offs. Vorig jaar was het even anders en konden we pas op de slotdag onze huid redden na een moeilijk seizoen met vooral veel puntenverlies in uitwedstrijden. Hopelijk komt het nu zo ver niet”, besluit de uit Peer afkomstige verdediger, die uiteraard graag terug de nul zou willen houden. 


Vier thuismatchen in november


De witgroenen spelen in de maand oktober nog tweemaal buitenshuis (RWDM en Dender) en éénmaal voor eigen volk tegen La Louvière Centre. Een groot verschil met de maand november waarin niet minder dan viermaal in het eigen Armand Melisstadion gespeeld zal worden.
Dessel zit met een aantal vraagtekens wegens licht blessureleed en de kans bestaat dat er na de misstap van vorige week een aantal wijzigingen zullen doorgevoerd worden. (fvh)