Na een wedstrijd die alle kanten uit kon is Dessel Sport er in geslaagd om de eerste thuismatch tot een goed einde te brengen. Dit na een erg aangename tweede helft waarin de thuisploeg na de uitsluiting van sterkhouder Moutawakil (62’) de 1-0-voorsprong kon vasthouden. De witgroenen hadden echter vooraf de match al  kunnen beslissen, maar scoren blijft toch wel een probleem voor Dessel.

Trainer Karel Keleman koos - bij gebrek aan een spits na de afwezigheid van Vansimpsen - voor de jonge Jelle Alerts waardoor Jannah Demba naar de bank verhuisde.

De thuisploeg begon met offensieve intenties aan de wedstrijd want Jari Breugelmans, de diepte ingestuurd door Moutawakil,  was na amper vijf minuten de eerste onruststoker, maar zag zijn poging afgeblokt worden. Amper een minuut later opende Dessel de score want na hoekschop trapte Moutawakil met een licht afgeweken schot de 1-0 tegen de touwen na voorafgaande kopdeviaties van Lenaerts en Jutten. De Desselse stormloop kende een vervolg met een mooie cross van Boujouh richting aanvoerder Janssens en die legde slim af tot bij Alaerts, maar de gelegenheidsspits mikte over. Dessel had controle over het spel en doelman Kustermans bleef op een paar kleine schermutselingen na haast werkloos in die eerste periode.

0n5a9417

Uitsluiting

Het was na rust al vlug ‘alle hens aan dek’ bij Dessel want bezoeker Lokando mikte al na amper één minuut op de staander. De thuisploeg reageerde vlug want aan de overkant want na aandringen van Dessel versloeg Lokando ei zo na zijn eigen doelman. Het spel was nu beter verdeeld want mooie acties wisselden mekaar af. Tubeke ging verwoed jagen op de gelijkmaker, maar Ali Moussa miste precisie om een voorafgaande mooie combinatie af te ronden. Het leek moeilijk te gaan worden voor de thuisploeg, waarin Demba (voor Alaerts) en Versmissen (voor Jutten) in het veld kwamen. Zeker nadat Moutawakil de doorgebroken Vicente van de sokken liep, waardoor ref Marnic Claes rood trok. Een domper dus voor de thuisploeg, die een moeilijk laatste halfuur tegemoet scheen te gaan, maar een tot tien herleid Dessel toonde wilskracht om de rug te rechten. Tubeke rook bloed met een mannetje meer, maar Dessel liet zich niet uit het lood slaan en dat uitte zich met drie kansen op rij. Eerst stuitte Smet op een attente doelman Debie en eenzelfde lot was beschoren voor een inkoppende Haagen. Ook Dufour dreigde met een volley waarna het geloste schot net niet kon afgwerkt worden door Demba. Tubeke reageerde met een counter, opgezet door Vicente, maar de ingevallen El Omari kopte juist naast. Dessel kende dan weer pech in een spannende slotfase bij een poging van Breugelmans die van ver de lat viseerde en bij een pegel van Janssens die net over ging. Ook Haagen kwam dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal ging naast. Het bleef dus bibberen want een aandringend Tubeke kwam ei zo na aan de 1-1 langs El Omari, maar ook hij miste precisie. Uiteindelijk hield Dessel stand en dat was niet onverdiend, omdat het meeste gevaar toch wel wit-groen getint was. 

Whatsapp Image 2019 08 04 At 20.46.53

Aangenaam

  Het werd alvast een aangenaam kijkstuk in het Armand Melisstadion, zeker na een boeiende tweede wedstrijdhelft, waarin ook de Waals-Brabanders toonden dat ze een aanwinst zijn voor de reeks.

Trainer Karel Keleman was uiteraard opgetogen na de eerste Desselse zege, maar zag ook werkpunten. “Ondanks onze goede start hervielen we wat en leek het er op dat we te angstig waren aan de bal zodat we het beter hadden moeten uitspelen in de eerste wedstrijdhelft. Na rust liep het beter wat dat betreft, ook nadat we tot tien herleid werden. We kregen kansen, maar het was duidelijk dat we nood hebben aan een bijkomende spits. Ik ben alvast tevreden dat we in onze eerst thuismatch de drie belangrijke punten konden pakken. Een mentaal belangrijke zege zodat we met een goed gevoel de wedstrijd tegen Charleroi C.F. tegemoet zien.”(fvh)