WagoatdenBaarechoemdoengvandoag??? Wel Kevin Van Haesendonck brengt de laatst “winnende” opstelling van KBS op de gehavende grasmat. Die gebruikte hij met succes als ad-interim coach tegen Oosterzonen. 

Logischerwijs mag Leandro Zorbo de vrijgekomen plaats in de ploeg (gekwetste Jelle van Kruyssen) invullen en de goed op dreef zijnde jongeling Senne Van Dooren houdt De Wilde op de bank. Bij Dessel Sport slechts één verschuiving in de basis. Op de flank krijgt Ben Yagan de voorkeur op Jari Breugelmans.

27022033 1644519805614415 6180012376646022105 O
K.B.S. start fel. Meteen dropt Vande Velde een lange bal, die de beweeglijke Zorbo zonder moeite doorschuift naar Hairemans. Meteen staan ze centraal voor onze kooi! Lenaerts doorziet het gevaar en gooit er zich tussen. Geelzwart valt snel en massaal terug. Maar al vrij snel combineert het zijn 2de centrale aanvalsgolf bijéén. Lenaerts steekt opnieuw gevat stokken in de wielen. (3”)
 
Yagan die kapt naar binnen en leidt de bal door de linies. Keeper Appels neemt het verre hobbelschotje van Ben op zijn vuisten. De rebound is voor de thuisploeg. Jutten heeft echter door wat geel-zwart dan van plan is en onderschept de pass richting Carrez. Door die interceptie en de snelle omschakeling staan we plots met 4 tegen 3. Jutten en Yagan leggen de basis voor een vlot driehoekje rond de centrale verdedigers waardoor Baeten ongedekt de vroege voorsprong op de bordjes knalt. 0 – 1 (4”). Een echte countergoal volgens het handboekje! Goe spel!
 
Op de tribunes weerklinkt waarlijk een klassieker van de Beatles: “We are living in a yellow submarine”. Das misschien toch iets te voorbarig van de thuisaanhang. Berchem valt alweer aan. Wim Kustermans vliegt uit en is eerder bij de flankvoorzet van Carrez dan Mauro. Er volgen 2 snelle Desselse akties over de rechterzijde. (via Gerits en Yagan). Jutten mag 2 keer zijn kanon bovenhalen. Oei! Bij het eerste schot; te weinig poeier. Bij het tweede wat teveel (die zoeft over).
Ook Kurt Remen steekt er iets te veel kruit in; In het duel met Mauro. Dus krijgt vrijschop-specialist Hairemans de kans iets te tonen. Vanop een dertigtal meter jaagt hij het leer perfect over de muur en onder onze dwarsligger. Niets aan te doen! Een meesterlijk staaltje traptechniek. De bordjes hangen gelijk: 1 – 1 (16”) en meteen zit er weer sfeer in het thuisvak. Het geeft de “tofste ploeg van't Stad” de mentale boost (de wil was er duidelijk al) om meer te proberen. In de 23” levert Hairemans van aan de zijlijn de bal in aan de kleine bak waar Zorbo, met een halve omhaal, het leer richting 2de paal trekt. Daar mag kapitein Tim Verstraeten ongedekt binnenkoppen: 2 – 1.
 
Onze keeper voorkomt gelukkig dat geel-zwart verder uitloopt. Hij tikt het afstandschot van Mauro richting rechterkram uit de bovenhoek. Pas op het halfuur kan Dessel weer deftig van de eigen helft wegraken. Met 8 prima passen – de directste uitgesponnen aanval tot dusver – komt Tilburgs in schootsstelling. Zijn 20-meter-schot kraakt en raakt verstrikt in het Berchem's blok. Kurt Remen toont met een “Turbo-Toon”- aktie dat er meer druk moet gezet worden op de man in balbezit. Lenaerts verstuurt daarop een splijtende rechte streep naar William Baeten. Die cross-passt meteen op Yagan die op zijn beurt voorbrengt naar de 2de paal. Kevin Janssens probeert een subtiele lobstift maar staat helaas in off-side. Net voor de koffie en net op tijd voorkomt Gerits nog effe dat Absisan voor K.B.S. kan aanleggen om een derde treffer binnen te werken.
 
De tweede time begint zoals de eerste eindigde, namelijk met een kans voor Jawad Absisan. Zijn ver schot brengt onze goalie niet in de problemen. Vijf minuutjes later schiet Zorbo iets te fel uit de startblokken: Auw! Verrekk(t)ing. Die zal niet verder kunnen. Terwijl hij nog langs de zijlijn schuifelt ziet hij hoe Baeten in't midden de bal onderschept en rechttoe rechtaan aan Jutten doorgeeft. Yagan lijkt te vragen en duikt de ruimte in rechts. Daardoor komt er ineens ook een zee van ruimte voor een schot. Thomas zet aan: deze lading poeier is de juiste! Via de rechterstaak verdwijnt de pegel achter de rug van Appels. 2 – 2 (56”) Hupla wereldgoal nr 2 van de middag – en netjes verdeeld – elke ploeg ééntje. Daar kunnen we mee leven hé! Bij de volgende groen-witte aanval lopen wij op een counter. Van Den Heuvel accellereert en niemand kan hem volgen. Via de vingers van Kustermans belandt de poging op de onderkant paal. Hier komen we wel heel goed weg!
 
Dessel neemt gaandeweg weer wat meer initiatief. Janssens probeert van ver maar de KBS doelman duwt in corner. Die levert niks op. Berchem heeft zijn lesje geleerd op dat vlak en posteert zijn mannetjes goed. (remember de 1-0 van Vansimpsen thuis in de heenronde!). Aan de andere kant van't veld moet Kustermans het betere paradewerk bovenhalen wanneer Tim Verstraeten vanuit het pak aan de 16 uithaalt. Om de verre poging van Carrez te vangen hoeft onze goalie niks spectaculairs te doen.
Maar ja “de Leeuwen van't Stad” blijven aandringen en voeren de forcing. Eerst weer de kapitein (T.V.) met een zwieper voorlangs (72”) en vervolgens Carrez (74”). Zijn poging vertrekt perfect richting bovenkant Desselse kooi. Met een ultieme zweefsprong redt Kustermans de meubelen. “Dees kan nie blijven duren natuurlijk...Geel-zwart mag slag om slinger zo maar aanleggen. Het lijkt op een schietkraam aan de sinksenfoor.”
 
Op vrijschop (nadat Baeten randje 16 onderuitgekegeld werd) mag Dessel tegenprikken. Leuke plek (iets voor Ratko zou ik zeggen, maar die is al naar binnen). De free-kick verdwijnt onder in de muur. In de 84ste minuut voltrekt de pas ingevallen Mbani Maluka Bimbo ons vonnis. Van Den Heuvel's boogballetje op vrijschop botst via de benen van onze keeper en de aanstormende Berchem-aanvallers richting cornervlag. Geelzwart is er het snelst bij, Vande Velde lepelt de bal terug in de kleine bak, Van Dooren verlengt en Maluka tikt binnen. Geen beauty, maar wel effectief en de oververdiende 3 – 2 overwinning voor Berchem hangt tegen de netten.
 
 
Samengevat = 3 x galmt “Ollebolleke rebesolleke ollekebolleke knol” door't Ludo Coekstadion want Berchem koppelt een doordacht tactisch samenspel aan een flinke portie “mo(e)tivatie”. Dessel zet daar veel te weinig tegenover en wordt het kind van de rekening.
 
 
DESA