KFC Dessel sluit het reguliere seizoen af met een verdiende 1 – 3 uitoverwinning. Zo haalt groen wit een knappe 60 op 90 op zijn eindrapport.

Dat geeft recht op de derde plaats in de eindrangschikking en het is met glans geslaagd in één van de gestelde objectieven: het behalen van de play-offs. Het doek is ook gevallen voor onze tegenstrever: door de winst van de Wolven op de Zwanen (Heist – Châtelet 0 – 1) verzekeren de Karolingers zich van de barrage ten koste van VW Hamme. Wie dacht dat bij volle maan de Wolven alleen maar huilen, heeft zich een kat in een zak gekocht.

Qua opstelling in de tribunes van het gemeentelijk sportstadion: links staan trouwe Dessel supporters, voor ons de “Vigoriginals” en in de hoofdtribune merken we een opvallende aanwezigheid van UEFA A – cursisten (ze moeten vanavond de Wuitens grondig analyseren – ik hoop dat ze bezig zijn met het uitspitten van het thema “Balverlies” – dat zou ons goe uitkomen). Met een gepaste intimiteit wordt er voor de aftrap stil gestaan bij het veelbelovend talent dat VW Hamme ontviel in 2012: Gert Van Gaeveren.

Qua veldbezetting bij Dessel: Willem Ofori en Toon Lenaerts worden door onze coach links in onze achterlinie gepland. (met "d" en niet met "t" want Patrick is eerder denker dan tuinier denk ik) Bij Hamme staan Mitch Dekuyper en Jorrit D'haeseleer (diene lijkt wel een tweelingbroer van keeper Griffin De Vroe! Of staat mijn brilleke...neenee of is het compensatie omdat Yoshi Mariën zijn broertje nog mist vanwege blessure? Veel beterschap Jari) op't wedstrijdblad.

Mike Smet legt het leer in een boogje voor Vansimpsen die in 2 tijden de bal tot bij Ben Yagan duwt. Zijn poging richting eerste paal levert de eerste hoekschop op. (3”). Wat later kan William Baeten Breugelmans de ruimte in sturen. Dujardin jaagt Jari op. Een schuine streep vliegt voorbij de neus en doel van De Vroe.(7”) Blauw zwart probeert de snelle Mariën te lanceren maar onze goed gecoachte (Wim -Toon) verdediging wankelt niet. Ook aan de andere kant is men alert wanneer Ofori, Baeten, Tilburgs en Yagan via een tactisch goede flankwissel oprukken naar de vijandelijke zestien. Hamme mag weer gaan opbouwen maar verslikt zich: Gerits is als eerste bij de slechte inspeel - bal en daardoor kan Yagan nog eens gaan punteren. En dat levert weer een hoekschop op. Jari kegelt die netjes over de kleine baklijn. Tussen 3 Hammenaars in timmert Turbo Toon keeper De vroe aan de grond met zijn koppertje naar de linkerhoek: 0 – 1 (13”)

Hamme lijkt aangeslagen, want direct erna kan Breugelmans (ne Jari die duidelijk niet geblesseerd is!) randje 16 doortikken naar Yagan. Ben zit tussen drie verdedigers, zoekt de actie en vindt een klein infiltratieweggetje: Helaas is het een doodlopend straatje dat eindigt op de vuisten van sterkhouder De Vroe.(15”)

De “Wuitens” proberen gaandeweg de bakens te verzetten: Eerst een deftige combinatie over een tiental stationnetjes maar die spat uitéén op Ofori. Vervolgens prikt Damme op een vrijschop van Jamaïque van Hamme (of versa vica?). Mitch Dekuyper kopt de free - kick pardoes op de rug van Lenaerts.(22”) T'is nog niet gedaan: iets daarna schakelt blauw zwart snel om en komt het in een 3 tegen 3 situatie: Groen wit wijkt remmend (20 meter achteruit) en zet dan een prima blok (Lenaerts-Ofori) op voor Yoshi Mariën. Kustermans mag oprapen.(26”) In deze fase van de game blijft de Desselse inbreng beperkt tot eens pitsen op stilstaande fase: Smet gooit voor, ver voorbij de 2de paal kopt Breugelmans terug naar binnen, Vansimpsen kan enkel zijn voet zetten (afdrukken lukt niet): de bal stuitert zacht in de handen van de “Vigor”- goalie. Damn nada, nihil, Nickske! (er zit er ééntje klaar met een fb-berichtje hoor!)

Ook Hamme puurt op het half uur een knappe kans uit een vrijschop. Centraal vanop zo'n 25m poeiert kapitein Speltdooren het leer keihard op de bovenkant linkerstaak. (32”) Er zit minder animo en gevaar in het laatste kwart voor de koffie en dus gaan we rusten met deze stand. (0 – 1).

Meer geestdrift bij de thuisploeg direct bij aanvang van de tweede helft. Zouden de tussentijdse uitslagen daarvoor iets tussen zitten? Mariën, d'Haeseleer en Dekuyper fungeren als aanbrengers en Stijn De Wilde als afwerker. Ze pogen de gelijkmaker op de bordjes te zetten. Eerst een gekruiste binnen tikker uit offside! En dan nog ééntje wanneer De Wilde Speltdooren's vrije trap verlengd in doel met het hoofd. 2 discutabele buitenspelen voor alle aanwezige supporters maar de lijnrechter lijkt heel resoluut. En nadien is er een duel fase met een geurtje aan. De thuisploeg claimt een penalty. De Ref laat doorspelen. In de tegenaktie knikkert Willem Ofori de hoge voorzet van Nicolas Gerits zachtjes over de dwarsliggers De Vroe en lat. Hamme zet in op fysiek, het gaat bijwijlen driest te keer. Baeten voelt het aan den lijve wanneer een blauw zwarte tackle van Jorrit d'H. alles mee pakt behalve de bal.

Lenaerts wil er nog ééntje maken vanavond en hij zit er dicht bij: zijn kopslag op de hoekschop van Smet vliegt krachtig over doel. Ja in rallye - termen zou men zeggen: “den twin-turbo leivert soems wa veul...power!"  Arne Ivens, al een tijdje “krachtig” vragende partij voor een geel kartonnetje, krijgt die wanneer hij Ofori onnodig (plaats – timing?) neer haalt. Doch het Oost-Vlaamse beuk en sloopwerk loont uiteindelijk. Derde keer, goede keer! (na de twee afgevlagde goals) Dekuyper kan een free-kick van kortbij rechts wegsteken in de hoek: De op basis van wilskracht niet onverdiende 1 – 1 flikkert op het scorebord.(58”) Hamme speelt een sterk kwartier.

Het volgende kwart kleurt dan weer meer groen wit. Tilburgs legt in de kleine ruimte voor Breugelmans . In 2 tijden en evenveel klutsen (de laatste met doelman De Vroe) dwingt hij een hoekschop af. Smet draait die goed naar de 2 (Vansimpsen en Jutten) aan de 2de paal opduikende pezeriken. Via het achterhoofd van Ratko is er dreiging. 3 minuutjes later dropt Mike Smet een vrij schop iets te kort voor de klaarstaande meute maar Remen lepelt de afvallende bal hoog over het pak. Wakkere Jari tracht een subtiele “ik klop je met mijn lobkop” over Griffin, maar die keept weergaloos. Wat later een zelfde scenario; Smet laat er weer eentje happen – zet zelf de free-kick om – en Jari probeert de korte hoek te vinden maar vindt het zijnet.(70”) Op een verrassende aangever (thumbs up voor de tactisch keuze) van Jutten knalt Breugelmans nog 2 keer op het 4-mans blok voor de kooi van Devroe.

Hamme is feller en fysischer in de duels. Maar Dessel blijft technisch de sterkste. Thomas Jutten draait rond d'Heer en zwiert het ronde witte ding perfect naar de centraal op de 5,5m lijn inkomende Baeten. William plaats de kopper netjes links tegen de netten: 1 – 2 (76”) En als iets later Devroe onder de bal doorgaat en Jelle d'Heer (John Deere's gewijs) de doorgelopen Vansimpsen omver loopt in de 16, legt Ref Toeback de bal op de stip. Breugelmans zet zich klaar en stuurt de keeper éne kant uit en bal de andere. Netjes! 1 – 3 (78”)

Joey Dujardin probeert nog te milderen met een volley. (83”) En ook Dekuyper heeft nog een halve kop kans. Maar “das Nicks oem bang van te worden” denkt Kustermans. In het slot zet Ruben Tilburgs met een knappe kap/draai en dito assist Janssens en Jutten op weg. Een “Wally” (ééntweetje) later staat Devroe oog in oog met Kevin's knaller. En weer onderscheidt hij zich. In de allerlaatste minuut krijgt kapitein en boegbeeld Olivier Speltdooren (na 6 verdienstelijke VW - jaren gaat hij naar SK Lochristi) een welverdiende applauswissel.