Visie van de trainer

Zelden hebben we onze trainer zo ontgoocheld gezien als zaterdagavond na de wedstrijd op Rupel Boom, waarin zijn ploeg in de allerlaatste minuut een gelijkspel uit handen zag glippen.

“Dit is een zware opdoffer”, jammerde de Desselse T1. “Onze eerste helft was veel te zwak. Tijdens de rust heb ik me daarover behoorlijk opgewonden. De reactie van mijn spelers was top. We herpakten ons grandioos in de tweede helft en de gelijkmaker was zeer verdiend. Nadien hebben we onszelf vergeten te belonen voor die sterke tweede helft. Op de counter maakten we soms de verkeerde keuzes door of voor persoonlijk succes te gaan of door slecht in te spelen. Bovendien speelde de scheidsrechter ook zijn rol door ons minstens één zuivere strafschop te onthouden. Tot overmaat van ramp scoorden zij bij hun allerlaatste aanval en dus blijven we met heel veel frustraties achter”, besloot Lunenburg.

Een speler getuigt

Dessel sleept zich naar het einde van de competitie. In Rupel Boom werd een zwakke eerste helft gevolgd door een sterke tweede helft, maar aan het slot bleven onze jongens puntenloos achter. Nadat we vorige week al de leiderspositie verloren, vallen we nu ook uit de top 4 en is de eindronde plots ver weg. Of iedereen nog veel zin heeft in die nacompetitie, is maar de vraag.
Voor Jens Verbeek is het alvast duidelijk. “Een eindronde spelen staat toch mooi op je cv en dus moeten we er zaterdag vol tegen aan gaan om alsnog een stekje in de nacompetitie te veroveren. Dat zijn we aan onze supporters en aan onszelf verplicht”, aldus Verbeek, die na zijn schorsing van vorige week opnieuw zijn plaats als rechtsachter innam. Verbeek speelde in een vertimmerde defensie, want centraal verdediger Kristiaan Haagen was geschorst en op het halfuur moest ook aanvoerder Toon Lenaerts naar de kant. Robbe Goor begon aan de wedstrijd en toonde zich een waardige vervanger van Haagen. Na de blessure van Lenaerts speelde Goor met Lennert Versmissen aan zijn zijde. “Na de winterstop bleven we niet gespaard van pech, niet alleen op het vlak van blessures, ook op het veld zat het vaak tegen”, gaat Verbeek verder. “Op Rupel Boom speelden we een slechte eerste helft, daar was iedereen zich van bewust, maar in de tweede helft hebben we orde op zaken gesteld en hebben we heel wat kansen afgedwongen. Bovendien denk ik dat er ons minstens één strafschop werd onthouden. Toen Cheprassov langs achteren werd aangetikt, moest de bal altijd op de stip gaan. Over het al dan niet handspel van een thuisspeler in zijn eigen backlijn, kan je discussiëren, maar die fout op Oleg had altijd tot een strafschop moeten leiden”, is Verbeek duidelijk. “In de slotminuten hebben we nog alles op alles gezet om alsnog de drie punten te pakken, maar uiteindelijk kregen we in de allerlaatste minuut het deksel op de neus en dat vond ik zeer onterecht. Na de winterstop hebben we nog niet veel punten gepakt, maar tot twee weken geleden stonden we nog wel aan de leiding en hadden we ons lot in eigen handen. Nu zijn we naar een gedeelde vijfde plaats gezakt.”

“Als we op die plaats eindigen, mogen we nog altijd terugblikken op een knap seizoen. De basis daarvoor hebben we voor de winterstop gelegd toen werkelijk alles lukte. Nu lijkt het alsof we met opzet de voorbije weken met punten hebben gemorst om die overbodige eindronde niet te hoeven spelen, maar ik kan je met mijn hand op het hart verzekeren dat dat niet zo is. Ik wil nog graag een vervolg aan de competitie breien”, besluit Verbeek, die recent zijn contract met twee seizoenen verlengde.