Dessel - Luik 2-2

Visie van de trainer

Coach Benny Lunenburg moest na afloop van een erg aantrekkelijke topper tussen Dessel en Luik even naar zijn woorden zoeken en dat zijn we niet gewoon van de Limburger die normaal een spraakwaterval is. “Ik hink op twee gedachten. Enorm blij met het feit dat we als leider de winterstop ingaan, maar die late gelijkmaker van Luik kwam wel heel erg hard aan en hier moet ik even van bekomen. Ik ben blij dat we nu eventjes vrijaf hebben. Ik ben zo goed als dag en nacht bezig met het voetbal en dat vreet toch wel aan je. Ik verwacht mijn spelers terug op 2 januari. Dan gaan we opnieuw hard werken om ook in de tweede ronde onze knappe klassering zolang mogelijk te behouden.

Een speler getuigt

Net als onze trainer had ook Naïm Boujouh gemengde gevoelens na afloop. “Meteen na de wedstrijd overheerst de ontgoocheling om de 2-2 die we nog slikten in de slotfase, maar als ik dit even heb kunnen laten bezinken en ik werp dan een blik op de rangschikking, dan kan ik niet anders dan tevreden zijn. We hebben een fantastische eerste ronde afgewerkt en dit had niemand vooraf durven te voorspellen. We mogen dan ook heel trots zijn op wat we met zijn allen hebben bereikt”, aldus onze flankverdediger die iets over het uur een slag in het gezicht van Luikenaar Bruggeman te verwerken kreeg. Terecht rood voor de bezoeker, maar ook Boujouh kreeg een geel kartonnetje onder zijn neus van ref Vandevenne. 

Xxxx

“En daar snap ik dus niks van. Ik deed een zuivere tackle. We gingen alle twee tegen de grond en toen we opstonden  stond ik even neus aan neus met Bruggeman. Die gaf mij een slag, onder het oog van de lijnrechter. Niet echt slim dus en de rode kaart was dan ook meer dan terecht. Mijn eigen gele kaart heeft gelukkig nog geen gevolgen.” Dat geldt wel voor onze kapitein Toon Lenaerst die zijn derde geel kartonnetje van het seizoen kreeg en dus geschorst is voor de eerste opdracht van 2022, uit bij Tienen. Wie weet is dat de kans voor Ilkan Cavus om zijn eerste speelminuten van het seizoen te pakken. De van Londerzeel overgekomen centrale verdediger maakte indruk in de voorbereiding, maar liep dan een blessure op die hem tot eind oktober van de velden hield. “Aan die wedstrijd tegen Tienen denk ik momenteel nog niet, laat ons eerst maar eens wat rust nemen”, gaat Boujouh verder die Luik erg hoog inschatte. “Dit is duidelijk een titelkandidaat, maar ze toonden toch ook veel respect voor ons en waren er niet gerust in. Dat we van zo’n ploeg zoveel respect krijgen is toch een pluim die we op onze hoed mogen steken.