Vooruitblik ASV GEEL – KFC DESSEL SPORT

Beste Desselse (wieler)fanaten: Doe es zot. Spreek de deugniet in jezelf aan. Huur een derny ( een gangmakersbrommerke ), trek die veel te strakke koersbroek aan en probeer ons baanrecord AMS – de Leunen te verpulveren op weg naar die enige echte derby ASV Geel – KFC Dessel Sport op zaterdag 7 oktober. Als je om 19.45 Hr vertrekt en je staat voor aanvang van de match om 2000 Hr aan de loketten op de Rauwelkoven dan is het record van “den Boonen” van de tabellen gevaagd.

 

We geven grif toe dat den 84-jarige Bertrand Boonen en zijn toeverlaat Arlette “Retteketet” Motceclet dat prima deden vorig jaar. In Iberisch ( Spaans warme ) winterse omstandigheden dan nog nota bene.

Diegenen die deze kuitenbijter niet aandurven mogen gewoon per trein-tram-bus of steekwagen gaan. Die moeten dan wel de remorque meenemen want we willen uitgebreid sjotshoppen bij de Geelse buren zodat we in de slipstream blijven van die andere streekgenoot: de voetbal-derny uit Lommel.

 

Ons gasten bewezen in de thuismatch tegen een bijwijlen agressief en verbeten stug Virton

“muijlek gaaat doek” ( da's koeterwaals voor “as ge muijte duut en bleft gelujeven raktte der wel”. Het was meteen ook de tweede keer op rij dat de onze tegenstand diep in het rood (en het geel) moest gaan om ons af te houden. ( Vardic (Patro) – Muratovic ( Virton) ).

We mogen ons natuurlijk niet vergaloperen in contentement louter vanwege het geboekte resultaat. Wil Dessel zijn voetbal-ABC uitbreiden? Openstaan voor (zelf)kritiek en een continue drang om te evolueren op lange termijn is dan de boodschap! We hebben genoeg talent, durf en kennis. Of zoals vakvrouw Arlette het zo dikwels tegen hare velo-vent zegt: “ Berre niet stille staan, gaan met die banaan oef ze rijden ow van de baan”.

Blauwwit is gewaarschuwd. Past op aan de loketten! Komt achteraf niet klagen: “Ek wist derny van”. De jonge ambiteuze Geelse coach Nicky Hayen zal zijn manschappen opgepept en met goed doorspekte plannen tussen de lijnen brengen. Dat staat buiten kijf.

Ik verwacht een blauwwitte defensieve egelstelling en flanken die onder impuls van het gepassioneerd thuispubliek elke mogelijkheid tot uitbraak wil verzilveren. De basis van Verbroedering bleef grotendeels ongewijzigd: Koita, Damblon, Bangoura, Konneh en De Norre verlieten ASV. Nieuwkomers Zaidi, Carrasco ( jongere broer van onze duivel ), Hoefnagels en Oliseh zijn zich stelselmatig aan het inwerken. En uiteraard hopen we op een prettig weerzien met middenvelder Yannick Reuten die dit seizoen in de schijnwerpers staat van het Leunenstadion.

 

Maar ook Geel zal in't rood moeten gaan om de "groenwitten" een blauwtje te laten lopen!

 

Desa

02169

Buiten de lang geblesseerde Jutten is ook Baeten nog steeds niet fit genoeg voor de kern. Verboven is met een lichte kwetsuur afwezig, maar Ofori is weer volledig fit en keert terug. Trainer Patrick Witters kiest uit de volgende spelers: Kustermans - Arrazola - Smet - Lenaerts - Remen - Ofori - Vosters - Gerits - Tilburgs - Janssens - Breugelmans - Njengo - Vansimpsen - Efekia - Peers - Rosario.