Vooruitblik R. Châtelet-Farciennes SC – KFC Dessel Sport:
zondag 12 November 2017 om 1430Hr.
Vivaldi's-gewijs ( in 4 seizoenen dus! ) slaagden de “Wolven” van T1 Frédéric Stilmant erin om zich vanuit de provinciaal Henegouwse reeksen naar de eerste amateurliga te hijsen. Dit is dan ook meteen het allerhoogste niveau waarop de groen-wit-paarse roedel ooit aantrad in zijn clubgeschiedenis. Vorig jaar hielden ze de gedoodverfde kandidaat-kampioen RFC Luik nog van de titel. Mocht die forse groeischeut gestabiliseerd raken in deze reeks dan mag dat gerust een huzarenstukje genoemd worden. Of is het een utopie? De club zeult op het moment “de rode lantaarn” mee. De “trainer-ontslag-geruchtenmolen”draait al op volle toeren. Maar de honden blaffen en de karavaan trekt verder. Na tien wedstrijden waarvan vijf verliespartijen en vijf gelijke spelen (o.a. uit bij Deinze en thuis tegen Oosterzonen) staat het met vijf punten onderaan de ladder. De twijfel rond het waarmaken van hun ambitie slaat toe. Een sportieve stunt zou welgekomen zijn bij de Karolingers op weg naar het behoud.
Soccer 09
Farciennes Terrain

 

Hebben de “Wolven” wapens? Ja zeker. Tussen de lijnen staat een équipe die de klappen van de zweep kent. In voetbaltermen “oudere”, ervaren rotten ( Mucci , Ella , Castellana , Vanderbecq, ...die een enorm potig blok kunnen neerzetten. Vooral op de drassige moerasbodem van hun kleine thuisveld in het “Stade des Mairais” geeft het de stugge Walen een niet te onderschatten voordeel.
 
Onze jongens kunnen best een paar anti-slip shoes of speciale studs in hun kabaske proppen om zich staande te houden op dat terrein. Onze materiaalmeesters Lucien en Willy bestellen ook al best een extra doos waspoeder! Als het blijft regenen, verwacht ik iets dat (s)lijkt op een combinatie van cyclocross, rugby en futsal. Ruimte achter de defensie zal er niet zijn, een hoog spelritme ontwikkelen wordt hartstikke moeilijk. Duelkracht, lange afstandskanonnen , inventiviteit in de kleine ruimte … het zal allemaal aangewend moeten worden om de muur te slopen. En alertheid! Manzinga en Ladrière kunnen verrassend uit de sloffen schieten op hun flank. De éne heeft een flinke rush en krijg je moeilijk van de bal gezet, de andere versmelt inzicht met een fluwelen traptechniek. Ze zorgen er ook voor dat de 4-5-1 of 3-5-2 muur in ijl tempo in een 4-3-3 gifangel veranderd wanneer kapitein Mucci zijn lange bal bij targetman Lorenzon dropt. Op een klein veld staan ze dus als de bliksem voor je kooi!
 
 

Onze jongens hebben de nodige grinta en vista meegegraait uit de slow-hand-clap haka met onze “Ultras” na de overtuigende thuiszege tegen Barechoem. En die gaat natuurlijk ook mee in de voetbalvalies. Het draait uitstekend bij de A-kern van KFC. De onvermijdelijke kleine “Novembermaand-pijntjes” die opsteken worden vakkundig aangepakt. Ook William Baeten en Thomas Jutten trainen weer mee en lijken goed op weg naar hun volledig herstel. Kortom: zonder me te bezondigen aan overdreven optimisme en wishfull thinking denk ik dat we klaar zijn om een reeksje resultaten neer te zetten. Come on boys! Go4it.

DeSa

 

Voorzichtig aan toch ook al meer goed nieuws te melden op het spelersfront. Jutten heeft deze week voor het eerst sinds hij zijn blessure opliep rustig aan met de bal getraind. Voor de winterstop verwachten we hem nog niet terug, maar toch is het goed om te horen dat zijn herstel naar behoren verloopt. Baeten heeft vanavond in het duel van de beloften (8-1 winst op Chatelet) weer minuten kunnen maken, hij startte aan deze match en werd uiteindelijk in de rust gewisseld. Ofori is weer terug fit en dus kan trainer Patrick Witters voor zijn kern kiezen uit de volgende spelers: Kustermans - Arrazola - Smet - Lenaerts - Remen - Ofori - Vosters - Breugelmans - Tilburgs - Gerits - Janssens - Yagan - Vansimpsen - Njengo - Verboven - Rosario - Efekia - Verheyen - Peers. Hier zal uiteindelijk dus nog 1 speler van afvallen voor zondag.