Herstelde Kurt Remen hoopt voor verrassing te kunnen zorgen tegen leider

Remen Kurt 2

Dessel Sport trekt dit weekend richting Oost-Vlaanderen voor een confrontatie met de souvereine leider KMSK Deinze. De club raast door de competitie met niet minder dan 30 punten na 11 wedstrijden én 9 punten voorsprong op eerste achtervolger Seraing. Het spreekt dan ook voor zich dat Dessel Sport een loodzware kluif wacht. “Maar elke match moet gespeeld worden”, toont Kurt Remen de nodige strijdvaardigheid.

De 30-jarige verdediger, die al veertien seizoenen bij Dessel aan de slag is, kijkt er alvast naar uit en hoopt voor de eerste maal aan de aftrap te staan dit seizoen. Hij moest immers wekenlang frustrerend toekijken vanaf de zijlijn.

“Een scheurtje aan de hamstrings, opgelopen in de voorbereiding op de bekermatch tegen Virton, hield me een zevental weken langs de kant zodat ik sinds een paar weken eindelijk terug wedstrijdfit ben. Zo speelde ik een aantal matchen in het beloftenteam en mocht ik
vorige week tegen Heist even na rust invallen om de geblesseerde Kristiaan Haagen te vervangen. Uiteindelijk konden we nog een verdiend punt uit de brand slepen, al zat er meer in maar de ref besliste er anders over want hij onthield ons van een zuivere strafschop”, blikt de Desselse routinier nog even terug op de match tegen Heist.

Karige beloning

Het is dus nu uitkijken naar de match tegen Deinze. “Gezien de resultaten zullen zij ongetwijfeld één van de favorieten zijn, maar we gaan trachten om daar iets aan te doen. Ongeacht het feit dat we nauwelijks punten halen op verplaatsing, moeten we ons daar
overheen zetten. Ik vind overigens dat het huidige Dessel meer kwaliteit in de rangen heeft dan vorig seizoen. Bovendien hebben we een invallersbank met betere wisselmogelijkheden, al blijft het soms wel puzzelen omdat we de voorbije maanden toch niet gespaard bleven van blessureleed. Hopelijk kunnen we in de resterende vijf matchen voor de winterstop ons puntentotaal opdrijven. Het blijft jammer dat we toch wel een beetje karig beloond werden in de voorbije elf matchen, ook in sommige uitmatchen waarin we altijd met één doelpunt verschil het onderspit moesten delven.”

Bij Dessel kan trainer Karel Keleman nog niet rekenen op Moutawakil (knie) en Wouter Vosters, die voor een knie-ingreep staat en ettelijke maanden zal moeten revalideren. Verder zijn Haagen (bil) en Guy Dufour (enkel) twijfelachtig met kleine letsels. Jentl Gaethofs meldde zich ziek vorige woensdag maar raakt wellicht speelklaar. (fvh)