Zondag om 15.00 uur speelt KFC op verplaatsing bij SC Eendracht Aalst voor de 26ste speeldag van de 1ste amateurliga. De jongens uit de carnavals-hoofdstad van het land promoveerden vorig seizoen. “Den Iendracht” staat momenteel op een 9de plaats met 34 punten (ASV Geel 8ste met 37 – Oosterzonen 10de met 28 punten).

De ajuinen slaagden erin om 5 punten mee te graaien uit de duels tegen de top 5 en haalden een puik niveau in de matchen tegen voetballende ploegen! In de laatste 4 wedstrijden verzamelde het een knappe 8 op 12 ( 4 thuis – 4 uit ) in een reeks zonder nederlaag. De mannen van coach Tom De Cock zitten in een uitstekende “flow”. Bovendien bevestigen de laatste 2 gelijke spelen tegen Knokke (thuis 1 – 1) en Berchem (uit 3 – 3) het uiterst weerbaar karakter van de ploeg. Telkens haalde zwart-wit een achterstand op.

Hqdefault

Ok, vorige week flirtte ze met de nederlaag tegen de Barechoem, maar Cedric Mitu duwde er toch vlotjes 2 binnen, Ook Preben de Man puurde een doelpunt uit zijn prima invalbeurt. Dus niettegenstaande de sterke Berchemse prestatie nam Aalst na een bewogen 2de helft (met 5 gele en 1 rode kaart) een puntje mee naar huis.

In de thuismatch op de 2de speeldag zette Kevin Janssens Dessel op voorsprong, maar bracht de Aalsterse topschutter Klaas De Rock zwart-wit langszij. Pas in de eindfase (86”) kon Jari Breugelmans op een afvallende bal een sterk keepende Van Den Noortgaete vloeren.

Wijzigingen in de Oilsterse ploeg vergeleken met toen in het thuisduel? Onder de dwarsligger staat nu de 19-jaar jonge Julien Devriendt en in de wintermercato werden Jonas Heymans (Fc Den Bosch), Kenny Van Hoevelen (o.a. KV) en Mbayé (RE Acren) naar het Pierre Cornelisstadion gehaald.

Niet gewijzigd en niet onbelangrijk, SC kan altijd rekenen op een trouwe Aalsterse “12-de man”, een achterban die zorgt voor sfeer, ambiance en voetbalbeleving! De broertjes Falko en Jelle Geenens staan misschien deze week weer samen aan de aftrap en kapitein Gianni De Neve zal zijn gasten op scherp zetten. Mbaye en Jordy Verstraeten trainden begin deze week uit voorzorg individueel. Jordy De Koker is geschorst. Bij ons mag euh moet Ben Yagan deze match van aan de zijlijn volgen (3x geel).

Dessel zal zijn offensieve kwaliteiten en wissel mogelijkheden optimaal moeten benutten. Hopelijk stond er op het verslag van de jeugdbeweging (je weet wel dat scoutingsding) van coach Patrick ook relevante info over het spel van de ajuinen. Ons Kawasaki – motto van de week: de goede lijn doortrekken... 

DESA

Er is deze week weer scherp getraind en iedereen is fit voor de match van morgen, enkel Yagan is geschorst na zijn derde gele kaart. De volgende spelers zullen morgen dus naar Aalst afreizen: Kustermans - Arrazola - Smet - Haagen - Lenaerts - Remen - Vosters - Breugelmans - Tilburgs - Baeten - Janssens - Vansimpsen - Gerits - Njengo - Jutten - Ofori.