Het was een op alle vlakken geslaagd voetbalfeestje vorige week: heel wat volk, geweldige sfeer, super resultaat (3-1 winst in de derby met Geel) en een prima derde helft! En toen zondagmiddag mijn postduiven ...roekoekoe.... binnenvielen (met alle eindresultaten), viel me pas echt binnen dat we wel degelijk bij de “weekendwinnaars” waren. 

Van puur plezier heb ik nog een extra sticker van onze Green Army op mijn busje geplakt ( daar zitten trouwens nog altijd 3 vette punten in vanuit Virton- heeft iemand een heftruck?) Oeps. Opletten dat we niet gaan zweven. Voetjes op de Kempische grond houden. Dat lukt wel want het wordt hoogtij(d) om ons AMS in aller ijl weer “spik en span” Mr.properkes te hebben en de rode loper uit te rollen voor “zeg maar gerust de kust-revelatie van't jaar” te ontvangen.

28959365 1196957777073223 8028762231797200534 N

RKFC speelde zondag op den Iendracht. (1 – 1) Ik ben gaan kijken. En ik was niet de enige. Ook daar in Oilst was er veel volk op de been. Dat zag ook onze oefenmeester die zeer naarstig zijn huiswerk zat te maken in het Pierre Cornelis stadion. Hey, ik heb de Patrick niet te veel gaan lastig vallen, hij was druk bezig (iets voor de jeugdbeweging denk ik want ik las iets van scouting op zijn notaboekje), maar wel tussen de lijnen door effen gaan aanhalen....”Good Job Coach! Good Job Team!”

Knokke staat op een mooie 2de plek met 46 punten. Wij momenteel 3de met 44 en met Deinze en Heist op een puntje. De top van de amateurliga staat dus weer bijna op een zakdoekje.
Op 29 oktober (speeldag 9) gingen wij aan de kust den boot in ! (3-2) Na een spannende op -en neer gaande match schoot kapitein Staelens in de 81” de kustjongens naar de 2de plek op de ladder. (ja ook toen was de tweede plek de inzet van het duel!).

Blauwwit = een zeer evenwichtige ploeg – realistisch doelen – wil attractief voetballen – met ludieke supporters met een groot hart. Dus ze brengen heel wat ingrediënten mee om er weer een heus voetbalfeest van te maken. Dus gaan we letterlijk en figuurlijk ons allerbeste beentje moeten voorzetten: ik denk aan een gezellige familiale drukte als aperitief, een sausje warme Kempische hospitaliteit – en funny en verrassend supporterswerk om onze jongens vol te steunen in hun queeste (zoektocht) om de ongeschonden AMS-reputatie (degustief?) hoog te houden. Met andere woorden = zaterdag om 1930Hr zullen de pintjes voor iedereen koud staan – maar voor de puntjes verwachten we een warm spektakel (met “hete standjes” voor het doel!) Komt da zien!

DeSa

Er zijn voor het eerst in lange tijd geen geblesseerden en geen geschorsten in de kern, dus de volgende spelers gaan morgen strijden voor de tweede plaats in de rangschikking: Kustermans - Arrazola - Smet - Haagen - Lenaerts - Remen - Vosters - Breugelmans - Tilburgs - Baeten - Janssens - Vansimpsen - Yagan - Gerits - Njengo - Jutten - Ofori.