Jelle Alaerts beseft dat zowel zijn ex-club Heist als Dessel uitkijken naar een broodnodige overwinning

Dessel Sport speelt dit weekend gastheer voor KSK Heist en dat is een wedstrijd met enig  belang, gezien de huidige toestand van beide teams, die op zoek zijn naar een deugddoende driepunter. Zowel Heist als Dessel startten nochtans behoorlijk aan het nieuwe seizoen met respectievelijk 10 op 15 (D) en 9 op 15 (H) op de teller. Helaas is het nadien wat stilgevallen want nu prijken beide gouwgenoten in de middenmoot met 13 punten na 10 matchen, op slechts 3 punten van de eerste degradatieplaats (plaats 14).

Er hoeft geen tekening bij gemaakt te worden dat zowel Heist als Dessel goed beseffen dat er ‘brood op de plank’ moet. Het is dan ook reikhalzend uitkijken naar deze wedstrijd. Bovendien is het ongetwijfeld een speciale wedstrijd voor de huidige Desselse coach Karel Keleman, die drie seizoenen aan de slag was bij De Zwanen. Maar ook de Desselse nieuweling Jelle Alaerts heeft een Heists verleden.

“Ik speelde er één seizoen en ondanks een blessure door een scheur in de hamstrings kijk ik met een goed gevoel terug want we konden ons redden van de degradatie (na zeges tegen RWDM, Dessel en Luik). Gelukkig kon Dessel zich ook in veiligheid spelen. Dit was alvast een goede leerschool voor mij, temeer omdat ik in de slotfase van de competitie even mocht proeven van het grote werk bij Heist”, aldus de 22-jarige Desselse nieuweling, die zijn eerste basisplaats als senior pakte bij eersteprovinicaler Betekom, toen ook onder trainer Keleman, die ook de titel pakte met de Vlaams-Brabanders.

“Het spreekt voor zich dat ik bij Dessel ook wil leren en dat ik elke speelgelegenheid moet trachten te pakken. Ik stond tot nu toe tweemaal in de basisploeg (tegen Tubeke als aanvaller, tegen Patro als rechter middenvelder) en mocht al regelmatig invallen. Uiteraard wil ik graag zoveel mogelijk spelen en wil daar hard voor werken.”

Het is nu uitkijken naar de confrontatie met Heist. “Een speciale match toch wel want beide clubs kunnen de punten goed gebruiken. Ik verwacht alvast een pittige wedstrijd van twee clubs, die voor elke meter zullen moeten strijden voor de overwinning. Heist is bekend om zijn blok dat ze neerzetten en dat moeten we met Dessel trachten open te breken. Een driepunter zou dus zeer welkom zijn want er zitten belangrijke weken aan te komen in de hoop om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. (fvh)