Lennert Versmissen hoopt dat Dessel begint aan een winnend reeksje

Met de komst van Rupel Boom hoopt Dessel Sport nog eens te kunnen genieten van een thuiszege. De recente twee matchen in eigen stadion tegen Eisden en Heist brachten slechts één puntje op. Afgelopen week stuntte de witgroene club door leider Deinze na de 0-0 in eigen huis het eerste puntenverlies aan te smeren na een match waarin de Oostvlaamse profclub de tanden stuk beet op een verdedigend en puik georganiseerd Dessel. Een positief resultaat alvast en dat moet de Kempenaren sterken om de maat trachten te nemen van het vijfde gerangschikte Rupel Boom. Ook Lennert Versmisssen, die vorige week zijn vierde basisplaats pakte in competitie, kan zich vinden in deze gedachtengang.

“Absoluut, wij zouden maar al te graag een winnend reeksje willen neerzetten, te beginnen met Rupel Boom (19p.) dat slechts vier punten meer telt dan Dessel (15p.). Aan de andere kant moeten we ook naar onder kijken want daar is de spoeling ook dun want het verschil met de hekkensluiter (Winkel Sport met 10p.) is evenmin groot. Het zit dus allemaal kort bij mekaar”, zegt de van KFC Turnhout over gekomen 21-jarige Turnhoutenaar, die op tienjarige leeftijd verhuisde naar Willem II en via Beerschot terug in Turnhout belandde om er destijds in vierde klasse te starten in het A-elftal en de titel te pakken met KFCT, waarin hij in 2017 de beslissende match tegen Houtvenne wist te scoren (3-2).

Polyvalent

“Dat was een leuke periode voor mij, maar ondertussen zijn er andere tijden aangebroken en koos ik na de degradatie van Turnhout voor Dessel. Ik moest dan ook een flinke overstap zetten omdat er in deze eerste amateurreeks toch heel wat betere voetballers zitten. Maar het bevalt me wel, want de aanpassing verliep goed. Ik probeer mijn streng te trekken op de posities waar de trainer mij nodig heeft. In feite ben ik middenvelder en dat kan zowel op ‘de zes’, ‘de acht‘ of ook op ‘de tien’ zijn. In Turnhout speelde ik zelfs ooit tien wedstrijden als centrale verdediger en ook dit seizoen kwam ik bij Dessel noodgedwongen aan de aftrap als spits in mijn eerste competitiematch in Charleroi”, aldus de polyvalente Lennert, die dus op verschillende posities kan uitgespeeld worden. 

 

0n5a1683 2

Op welke positie dat dit weekend is valt nog af te wachten. Feit is dat Dessel met de komst van Rupel Boom wel hoopt dat er nu opnieuw aan het langste eind wordt getrokken. “Een zege zou welgekomen zijn na de 2 op 12 en we gaan er dus alles aan doen om de punten thuis trachten te houden om dichterbij te sluipen”, besluit de bachelorstudent Bouwkunde.

Voor de partij van dit weekend tegen de Steenbakkers kan trainer Keleman nog niet rekenen op Guy Dufour (enkel) en Jentl Gaesthofs (rug). Ook de aan de knie herstellende Aziz Moutawakil is er nog niet bij, evenmin als de langdurig geblesseerde Wouter Vosters (knie). Ook Kevin Janssens zal niet starten wegens schorsing. 

(fvh)