Thomas Jutten kan met Dessel uitstekende zaak doen bij winst

Na twee gelijke spelen en de mooie 4-0-zege tegen Rupel Boom bleef Dessel Sport voor de eerste maal dit seizoen voor de derde opeenvolgende maal ongeslagen. De Steenbakkers zien hun reeks van negen ongeslagen matchen op rij tenietgedaan.

De zege tegen Boom met een volledig herschikt middenveld (met de jongeren Jari Mariën, Lennert Versmissen, aangevuld door de ervaren Toon Lenaerts) smaakte dan ook bijzonder zoet. Bovendien waren er degelijke invalbeurten van Janneh Demba, Jelle Alaerts en youngster Milan Troonbeeckx, die in de slotfase inkwam. Laatstgenoemde 17-jarige wist als kers op de taart zelfs de 4-0 te scoren.

Jongeren

“Dat er nogal wat jongeren klaar staan is een leuke vaststelling en een teken dat we toch over een degelijke kern kunnen beschikken om een aantal blessures of schorsingen op te vangen. Het wordt dus knokken voor de plaatsjes en dat is een goed signaal want het maakt ons beter”, stelt Thomas Jutten vast, die zelf ook vrij belangrijk was vorige week en betrokken was bij een aantal Desselse goals. Deze vijfde seizoenszege kwam er dus op het juiste moment.

“Absoluut en dat bezorgt ons toch wel wat ademruimte, maar we weten ook dat we nog wat punten nodig hebben om met een gerust gemoed de winterstop in te gaan”, aldus de 26-jarige Lommelaar, die al aan zijn vierde seizoen aan de slag is in het Armand Melisstadion. Met wisselend succes voor de club.

0n5a3238

Evaluatie

“Mijn eerste seizoen bij Dessel verliep schitterend want alles lukte en we eindigden op een mooie tweede plaats. Ook in het tweede seizoen verliep het behoorlijk met een derde plaats, maar voor mij is het toen persoonlijk fout gelopen want ik was lange tijd buiten strijd en moest lang revalideren na een achillespeesoperatie. Vorig seizoen was sportief wel een moeilijk voetbaljaar, waarin we ons in extremis in veiligheid konden spelen. Dit seizoen begon degelijk voor ons en nadien kregen we het even moeilijk, maar gelukkig gaat het de voorbije weken de goede kant uit al vind ik persoonlijk dat we na 13 matchen toch te karig beloond zijn met 18 punten. Er zat meer in. Persoonlijk loopt het ook behoorlijk want ik ben sinds een paar weken terug na een scheurtje aan de adductoren en miste alzo twee wedstrijden. Als we dit weekend de maat zouden kunnen nemen van subtopper Seraing (dat de voorbije weken in mindere doen is na de 3 op 12) doen we een uitstekende zaak”, besluit Thomas Jutten, die nogal druk in de weer is want hij pendelt veel tussen Lommel, Dessel en Leuven. De Lommelaar verwacht dan ook dat hij weldra zijn studies Master in de Criminologie zal kunnen afronden.

Voor de partij tegen het technisch sterke Seraing kan trainer Keleman terug rekenen op Kevin Janssens, die uit schorsing komt. Het drietal Jentl Gaethofs (rug), Aziz Moutawakil (knie) en Guy Dufour (enkel) zijn nog niet speelklaar. Ook Wouter Vosters (knie) blijft afwezig. Toon Lenaerts meldde zich vorige woensdag ziek en Mike Smet (lies) deed het kalmpjes aan, maar beide spelers zullen wellicht gerecupereerd worden.

(fvh)