We proppen deze keer wat meer in onze supportersrugzak want er zitten 248,6 Bus-Km tussen het AMS en het Stade Yvan Georges: een paar goretex-sokken (echte aanrader!), de triple - A handverwarmers (soort van motorrij-handschoen met ingebouwde zibro-kamientjes op batterijtjes), koekjes, fruit en de nodige voetballectuur voor tijdens de busrit. Oh ja ...Ook nog een extra kussentje, zodat we goed uitgerust aan de aftrap verschijnen. 

Die extra logistieke voorbereiding doet er mij aan denken. Dit is een perfect “compliment-moment”, zo ééntje om eens stil te staan bij al dat werk van onze materiaalverantwoordelijken. Merci Lucien en Willy en alle helpers. Ik apprecieer jullie dagelijkse inzet alvast enorm. En anderen ook, daar ben ik zeker van.

171207 Virton Une Cagnotte En Ligne Pour Aider L Excelsior

Het is al even geleden dat we de jongens van de Gaume zagen. Op speeldag 5 (1 oktober 2017) leidde coach Frank Defays zijn troepen naar de Kempen. Ik denk dat Frank trouwens de kaap van 150 officiële wedstrijden als T1 voor zijn groenwit twee weken geleden gerond heeft. Net voor hij zijn overgang naar Moeskroen aankondigde.(15 Feb.) Hij gaf de fakkel door aan zijn assistent Samuel Petit. Deze kwam met het bestuur tot een soort van Gentlemenn's agreement. Hij zal Excelsior naar het einde van het seizoen gidsen als eerste oefenmeester.

Mike Smet legde met een “slim doorgesproken manoeuvre” en “beauty” vanop vrijschop in de 85ste minuut de 1 – 0 vast in de heenronde. Ongeacht het dominante 90% Dessel's balbezit, kropen we cijfers-gewijs door het oog van de naald. Vansimpsen zag zijn 100ste match voor KFC echter bekroond met een zuinige maar deugddoende overwinning.

Virton staat momenteel 12de met 23 punten. Excelsior startte moeizaam aan het seizoen. Het haalde pas op speeldag 9 zijn eerste driepunter binnen maar sindsdien haalt de jonge kern (gemiddelde leeftijd rond de 21!) een constante 3/6. Door de 0/6 uit de laatste 2 duels (thuis tegen Knokke 1 – 3 en uit bij Aalst 2 – 1) kon de lijn niet doorgetrokken worden. Maar we mogen daar geen te voorbarige conclusies uit trekken. Enkele routiniers die de Gaumse kar trekken zijn: Samuel Fabris (27jaar, kapitein en ouderdomsdeken), Lamine Fall, Luigi Vaccaro en Jeremy Serwy. Vanuit de U17 tot en met U21 stroomden jongeren door naar de A-kern , o.a. Schmit, Martinet, Prudhomme en Lamotte verzamelden zo al wat speelminuten. De Luxemburgers voelen de hete adem van Berchem Sport en Dender in de nek (beide 22 en dus 1 puntje minder) in de strijd weg te raken van de barrageplaats. (13de plek). Tijdens de wintermercato vertrokken een paar basisspelers; Edvin Muratovic (U91 Düdelingen) Antoine Goulard (FC Una Strassen) en Lassana Dhiakaby (FC Rodange 91).

Bij Dessel moeten we een oplossing vinden om de positieve inbreng van onze 3 geschorsten op te vangen. Janssens, Haegen en Ofori zitten er ééntje verplicht aan de kant. Een opgestapelde kaartenlast het hoort er nu ene keer bij. Ook als sommigen zuur en “onverdiend” zijn. En dat waren de laatsten kartonnetjes wel degelijk mijn (in)ziens. Het mag ons niet afhouden van waar de focus moet liggen. Daar waar de lamp brandt, op het veld dus. Het hoeft ook geen onoverkomelijk euvel te zijn: we recupereren Thomas Jutten vanop het strafbankje en misschien nog enkele jongens van uit de blessurebank. (Remen en Vosters???) Daarenboven hebben we sowieso wel wat spoeling in onze brede kern. Die mogen deze week dan samen naar de rand van het oefenterrein van Camp Lagland van de infanterieschool Arlon sluipen (camouflagepakken zijn te bestellen bij …Lucien en Willy???) om....punten te sprokkelen.(Wolven zitten daar niet- dat weet ik wel zeker) Ja da's weer een duivelse Dessel-uitdaging die kan tellen hé! 1,2,3 in 4ton!.
Euh ..mijn.tegenprestatie voor dees week? Gaumse vlaaikes volgens het recept van Bomma Henriette (uit Meix-le-Tige) of mijne baard eraf als wij 3x een doelpunt scoren. (een Hattrick mag, maar 3 verschillende afwerkers vinden de supporters vast nog leuker) Laat het maar weten, via de post. 

DESA

Voor de match van morgen zijn Janssens, Ofori en Haagen geelgeschorst, waar Jutten juist weer terug komt uit een schorsing. De rest van de spelers is fit en inzetbaar. De kern voor morgen zal dus bestaan uit: Kustermans - Arrazola - Smet - Lenaerts - Remen - Vosters - Breugelmans - Tilburgs - Baeten - Vansimpsen - Yagan - Gerits - Njengo - Jutten. De selectie zal voor morgen nog aangevuld worden met enkele jongeren.