Deze week blijven onze bussen op stal. We sjotten in onze eigen tempel. Ik heb wel al gebeld naar de busmaatschappij, ….die van Virton. Eerst het busje nakijken en dan pas vertrekken, remember vorig jaar! ( spelersbus letterlijk in vuur en vlam op de terugweg ) Sapperdekrieken was dat effe verschieten toen ik s'anderdaags de gazet opentrok. Oh en die van Virton moeten ook niet langs Oost-limburg passeren, want dan zijn ze nooit op tijd hier: Zaterdag 30 september, 1930Hr stipt, zal Ref Claes het spel op gang blazen: KFC Dessel Sport – Excelsior Virton in ons AMS.

Autobus Exc. Virton

 

Als ik aan de Gaumenaars denk, vraag ik me momenteel 2 zaken af. Eén, wat is er daar aan de hand? Sportief gezien hebben ze hun seizoensstart gemist. Laatste met 1 op 12. En twee, wanneer slaagt Dessel er eens in om de Luxemburgse ambiancemakers ook “supportersludiek” van enig weerwerk te dienen! Ze komen vast en zeker met tromgeroffel, toeters, vaandels en bellen en ...wie weet wat nog meer naar de Kempen. DJ KJ van de cel amusement van KFC heeft vast hopen ideeën! Maar die moet wel sjotten hé!
 
Excelsior speelde gewoon keislecht in zijn openingsmatch uit bij Berchem Sport. In de andere wedstrijden toonde ze zich superieur in het spel maar ze vonden geen openingen of ze konden de match niet doodmaken. ( Heist – Hamme ( uit) – Deinze ). Kortom: pas op voor scorebordjournalistiek, deze ploeg heeft wel wat in zijn mars! Het vertrek van talenten zoals Randriambolona (snel 10 keer zeggen ;-)), Okitokandjo ( x10 ;-)) en ervaren rotten als Dupius, Mbuba en Valette moet opgevangen worden door vers bloed vanuit Moeskroen ( Bah en Vaccaro ). Kwatongen beweren dat voorzitter Philippe Emond vorig jaar figuurlijk de handdoek in de ring gooide, na 6 toch wel verdienstelijke jaren, en dat de aanwezige professionele ambities verwaterd zijn? Ligt daar dan de verklaring voor wat ...? « ceux lisant les feuillles de thé.. »/ zij die koffiedik kunnen kijken mogen het komen vertellen.
 
Bij de Pezeriken zit de wind in de zeilen. Het belangrijkste werkpuntje blijft het afwerkingspercentage opkrikken: De defensie staat prima, we zijn werklustig en creatief genoeg – spelen vlotjes kansen bij mekaar. Het is zoeken naar een verhoogde efficiëntie in de beslissende passing en uiteraard het scoren. Maar laat het geen idee-fixe zijn! Op ons niveau mag er best nog wat romantiek in het voetbal zitten, d.w.z. Dat er nog plaats is om intuitief te spelen "gelak toen dat we as klein bengels in den hof van de pastoor, wete nog, ..Yes déén naad ander goalke meepikten" ( en appeltjes voor den dorst ). Het zou best kunnen dat René W. en Hein V.H. nu aan't plukken zijn, maar ook dat is koffiedik kijken.
 
Voor de gelegenheid mogen alle fans, ook de slapende, in dezelfde dresscode komen supporteren “Verte et Blanche” en voor de Vlamingen “ la même chose”. 
 
TOT IN HET AMS

DESA

Aansluitend nog de kern voor morgenavond. Buiten de lang geblesseerde Jutten is ook Baeten nog out. Ofori doet morgen ook niet mee, hij heeft last van een kuitblessure. Vosters vervangt hem in de kern. Trainer Patrick Witters kan kiezen uit de volgende spelers: Kustermans - Arrazola - Smet - Lenaerts - Remen - Vosters - Tilburgs - Gerits - Janssens - Breugelmans - Vansimpsen - Njengo - Yagan - Verboven - Efekia - Rosario - Peers.