Vandaag staat de vierde ronde van de Croky Cup op het programma, tegenstander hierin is Sporting Hasselt. 

De vierde ronde werd behaald door een nipte overwinning, na strafschoppen, op KRC Gent. Een moeizame match waarin het beide kanten op kon gaan, maar na een bloedstollende serie van 14 strafschoppen liet Kustermans zich gelden en bracht zijn redding ons naar de volgende ronde.

 

Sporting Hasselt speelt dit seizoen in de 2de amateur klasse, nadat ze vorig jaar afzakten uit de hoogste amateur klasse van ons land. 

We kwamen ze vorig seizoen ook twee maal tegen. In november werd er in Hasselt met 0-3 gewonnen door doelpunten van Jutten, Njengo en Vansimpsen. De thuismatch vond plaats in maart en ook toen werd redelijk simpel met 2-0 gewonnen, met doelpunten van wederom Vansimpsen en Jutten. 

Hasselt wordt sinds dit seizoen getraind door ex-prof Hans Somers, voormalig speler van Lierse, Trabzonspor en FC Utrecht. Zijn rechterhand en T2 is Jan Wuytens, ook een bekende oud prof. Hij maakte vooral naam in Nederland bij clubs als FC Utrecht, Heracles Almelo en AZ. Naast zijn taak als T2 is Wuytens ook beschikbaar als speler en zal hij dus regelmatig zijn matchen bij Hasselt mee pakken. 

Bekende spelers bij Hasselt zijn Nayib Lagouireh, vorig seizoen nog spelend voor Roda JC. Daarnaast beschikt de club sinds dit seizoen ook over El Toro, Bjorn Ruytinx. In de begindagen van zijn carriere kwam hij al uit voor Hasselt en maakte hierna naam bij OHL, Oostende en Beerschot-Wilrijk. Mede door zijn werk en minder speelgelegenheid besloot hij dit seizoen een stapje terug te zetten en bij Hasselt te gaan spelen. Hij zal morgen echter niet meedoen wegens een spierscheuring, opgelopen in de voorbereiding.

Logo Hasselt

Voor de match van morgen zijn Jutten, Baeten en Vosters nog gekwetst. Breugelmans is net terug van een kwetsuur, maar is nog niet speelklaar. De selectie van trainer Patrick Witters zal bestaan uit: Kustermans - Arrazola - Smet - Lenaerts - Vansimpsen - Yagan - Janssens - Remen - Verbiest - Gerits - Peers - Tilburgs - Verboven - Efekia en Verheyen.

De match zal beginnen om 19.30u. Inkom zal wederom €12,- zijn. Ook tijdens deze match zullen er vanaf het begin van de tweede helft weer abonnementen verkocht worden in club 606. Puntje van aandacht voor morgen. Er zal bij de BMX een wedstrijd plaatsvinden, dus houdt er rekening mee dat de parking drukker is dan normaal.

 

KFC Dessel Sport Webteam