Voorbeschouwing KFC Dessel Sport – Vigor Wuitens Hamme

K.f.c. Vigor Wuitens Hamme Logo

Vorig weekend kwam het derny van een achteruit kruipend blauw-wit dwong groen-wit tot stereotiep voetbal met veel balbezit maar bitter weinig kansen. Dit weekend zal onze tegenstander alles behalve een hapklare brok zijn. 

Hamme startte goed aan het seizoen met een mooi 12 punten uit 6 wedstrijden. Afgelopen weekend won het de spektakelwedstrijd bij Aalst met 3-4. We kunnen maar hopen dat Hamme met dezelfde intenties aan deze wedstrijd begint zodat onze toekomstige sterren een boeiende wedstrijd te zien krijgen. Deze jonge sterren schitteren wekelijks op het jeugdcomplex, geven het beste van zichzelf en zullen zich voorafgaande deze wedstrijd tonen aan het grote publiek. Dit moet toch de ultieme motivatie zijn voor de fanions. Toon de jonge generatie waar Dessel voor  staat, maak indruk en vooral toon hoe leuk een wedstrijdje voetbal kan zijn. Want ondanks de dromen die velen hebben is het maar aan weinigen gegeven om ooit op dit niveau te schitteren.

Vorig seizoen kwamen we Hamme ook tweemaal tegen. Begin oktober werd de verplaatsing naar Hamme gemaakt en werden de drie punten gepakt met een goede 1-3 overwinning. Njengo opende vroeg in de wedstrijd de score, kort hierna maakte Hamme gelijk. Vlak voor rust zorgde Dreesen echter weer voor de voorsprong en een kleine tien minuten voor tijd was het wederom Njengo die de zege veiligstelde.

 

De return in Dessel begin februari was iets minder hoogstand op het vlak van doelpunten, maar uiteindelijk zorgden in de tweede helft Breugelmans en Vansimpsen in een tijdsbestek van 5 minuten ervoor dat de drie punten toch in Dessel bleven.

 

Niet alle wedstrijden van onze aanstaande tegenstander dit seizoen staan bol van spektakel. Twee brilscores tegen Virton en Knokke en een 2-0 nederlaag bij Oosterzonen waren hun deel. Winst tegen Patro (2-0) en Chatelet (1-0) vervolledigen hun competitiestart. We zijn dus gewaarschuwd! Leuk feitje bij is nog dat de trainer van de tegenstander, Jamaïque Vandamme, (onder andere ex Club Brugge - Anderlecht - Roeselare - Roda JC - Oostende) ook nog in het team meespeelt. Iets dat je in de provinciale reeksen nog weleens ziet, maar in de nationale reeksen toch echt een zeldzaamheid is. Dit deed hij vorig seizoen al bij Coxyde en dit seizoen dus wederom bij Hamme.

 

Trainer Patrick Witters mist nog steeds Jutten en Baeten met kwetsuren, laatstgenoemde traint al wel een tijdje mee, maar kan nog niet volledig pijnvrij trainen. Verboven keert terug van zijn kwetsuur. De kern zal morgen bestaan uit: Kustermans - Arrazola - Smet - Lenaerts - Remen - Ofori - Vosters - Gerits - Tilburgs - Janssens - Breugelmans - Vansimpsen - Yagan - Verboven - Rosario - Njengo - Peers - Efekia.