De tweede streektopper op rij. Dus kostbaar gebruik maken van alle tijd om ons extra voor te bereiden, want zaterdag gaan we op visite naar de Losstraat. Daar zullen de Zwanen van de Zuiderkempen ons zonder twijfel, ik zou bijna zeggen traditiegetrouw, confronteren met de aller”Hestse”concurrentie uit de regio.

De Heistse kern moest vorige week een smak “zuur” leergeld betalen. In eigen huis begingen ze wat je een “jeugdige zondige knieval” mag noemen. De kans om alleen aan de kop te komen schoot aan hen voorbij. Het ervaren KSVO elftal kwam er kittig en kwiek counteren. Kwam snel op voorsprong en ging vervolgens geduldig zijn kans afwachten en gedreven gedisciplineerd verdedigen. Of zoals de pers het bondig samenvatte: Oudenaarde pakte uit met een Heist - scenario! en gaf blauwwit een koekje van eigen deeg!. 
KSK speelde wel mee in de film maar vond geen oplossingen in de zone van de waarheid. De afwerking sputterde. De tweede lijns uithalen, haalden niet uit. De troepen van Leleu daarentegen scoorden efficiënt. En uiteindelijk preek er een “ wat overdreven” 0 – 3 op de bordjes.
Heist Dessel

Een veldslagje verloren, maar de campagne gaat verder. (qoute van Napoleon(e)) Heist mag trouwens spreken van een meer dan geslaagde heenronde tot dus ver. 1 verliespartij meer, 1 gelijkspel minder, op 14 wedstrijden dan Dessel Sport = 1 puntje achter in de rangschikking. Ook qua doelpuntensaldo is er min of meer sprake van een evenwichtig rapport tussen beiden. Een onderling duel zal klaarheid bieden over wie de Kempische sterkhouder bij uitstek is. En de kans is groot dat meteen ook één ploeg binnenkort wat relaxter richting winterstop kan. Beide clubs ambiëren de eindronde en beseffen maar al te goed dat het op een puntje kan aankomen.

Ksk Heist Sportcentrum

Wie moeten we in het oog houden bij blauwwit? Best allemaal een bikke, Heist is een ploeg die eerder teert op het collectief dan op puur individueel talent. Hun scorend vermogen schuilt vooral bij Kabeya, Napoleone en Webers (samen goed voor 17 treffers). En ze vullen mekaar prima aan: Curtis K. in de box, Luca N. van op afstand en captain Bart W. houdt zijn kop er steeds bij. In het middenveld zorgt de Thomas - tandem ( Englebert – Regnier ) voor zowel prima bufferend als opbouwend werk. Verder zijn er ook nog de ervaren Dries Ventose en Stig Engelen om de Karel - Keleman - kar met verdienstelijke jongeren mee te trekken ( Troonbeeckx, Bambi, Bounou, Materne, Orye....) “Hest” da's een uitgebalanceerd en moeilijk manoeuvreerbaar team. En als twee, qua fysiek en technisch vermogen, min of meer evenwichtige équipes de degens kruisen komt het vooral aan op de andere voetbalpeilers: mentaliteit en ploegtaktiek.

Laat nou net T1 Karel Keleman een fervent aanhanger van de Duitse discipline en gründlichkeit zijn en een straffe schaker. Daar gaan we zeker rekening mee moeten houden! Met andere woorden: klaar zijn om de blauw-witte plannetjes tot samenspel snel te counteren, zelf verbeten omschakelen en onze “eigen verrassende film” regiseren. ( aan de hand van ons scenario of plot ). SAS! “Speed, Agression and Surprise” op individueel vlak en SAS oftewel “ Systemathisch (beredeneerd) Attack Spel” of “ Slim Aanvallend Spelen” als team?
 
Kanda? Jadakan! Magda? Damutwel!
Gaatdadan gen voenken geve? Zekes! Spanning en sensatie verzekerd.
Groenwit heeft potentiële individuele game-changers in de kern en kan als topfitte ploeg een gros (kantel)momenten forceren. En ja, die laatste loodjes op weg naar (winter)rust wegen het zwaanst... euh zwaarst. Efkes doorbijten. 14 dagen. Trouwens we zitten nog lang niet op ons tandvlees en op onze bank zit wat on-aangeboord ongeduld klaar om eens een ferm (ge)bitteke toe te happen of een tandje bij te steken waar nodig. Nu zaterdag 9 December om 2000Hr. Oh kom maar eens kijken …. hoe groenwit zich tot op de tanden bewapend op de berg hijst. Net nu missen we onze krijger pur sang Rambo Remen. Die kreeg vorige week zijn derde geel prentje en mag niet meedoen van de (James) bond. Wie van het A-team gaat dat opvangen? Dat zien we in onze volgende aktiefilm, nu zaterdag dus om 2000Hr in de bioscoop aan het gemeentelijk sportcomplex in de Losstraat van Heist op den Berg. Er is genoeg parking en drive-in! de ploeg! 
Komt da zien !!! Een super spannende psycho-thriller – een mix en sequel-soap van het legendarische “Van vlees en bloed” en “Heistor” met g(r)as(t)akteur Kevin Janssens in wat nu al de "Ja, (n) de éclair"- winnende rol van't jaar wordt genoemd. Amusement van eigen  bodem. Wie gaat lopen met den Oscar voor deze Kempische Kampioenen-film?
 
DESA
 
Decleir

Voor de match van morgenavond zal Remen niet beschikbaar zijn wegens een schorsing, derde gele kaart. Daar staat tegenover dat voor de eerste keer dit seizoen Thomas Jutten weer bij de kern zal zitten! Of hij minuten gaat maken weten we nog niet, dat weet alleen de trainer, maar het is bemoedigend dat hij weer bij de groep zal zijn tijdens de match. De kern van trainer Patrick Witters zal dus bestaan uit: Kustermans - Arrazola - Smet - 'Turbo Toon' Lenaerts - Vosters - Breugelmans - Tilburgs - Janssens - Baeten - Vansimpsen - Yagan - Gerits - Njengo - Rosario - Efekia - Ofori - Peers - Jutten