Morgen staat onze ploeg voor de laatste, meteen ook de moeilijkste, test in aanloop naar de competitie opener tegen Deinze. We nemen het dan in de 5de ronde van de Croky Cup op tegen Lommel SK.

De ploeg uit Lommel heeft een lange historie en speelt sinds de jaren '50 in de verschillende nationale reeksen, waaronder ook redelijk wat jaren in eerste klasse.

Onder verschillende namen en na enkele fusies, speelt de uit 1B gedegradeerde ploeg dit seizoen in 1ste amateur als Lommel SK. Na een nagenoeg eerloos verlopen competitie leek het lot van, toendertijd nog Lommel United, bezegeld. Na een slechte reeks waarin nauwelijks punten gepakt werd leek de ploeg roemloos af te zakken. Niets was echter minder waar, in de 'Play Downs' kende de ploeg een enorme opleving en leek het zich alsnog veilig te spelen. Ware het niet dat de beslissende match uit bij OHL verloren werd, waardoor de ploeg alsnog dit seizoen een klasse lager moet opereren. Dit doet de ploeg wel vol ambitie, ze blijven het statuut van 'profploeg' houden en willen het liefst meteen weer terug promoveren naar 1B.

Dit werd kracht bijgezet door enkele ambitieuze transfers, waar menig ploeg in onze reeks jaloers op zal zijn. Onder andere Beerschot doelman Clepkens en spits Vermeiren werden gehaald om de ploeg te versterken, net als dat er enkele spelers werden gehaald van ploegen als Westerlo, Zulte Waregem en de beloften van Club Brugge. Dat waren misschien geen titularissen, maar het feit dat (reserve)spelers van zulke clubs kiezen voor Lommel zegt iets over de ambitie die ze bij de club hebben.

 

Logo Lommel Sk
Wouter Vrancken

Trainer van Lommel SK is sinds dit seizoen de talentvolle Wouter Vrancken. Oud-speler van onder meer STVV - AA Gent - KRC Genk - KV Mechelen en KV Kortrijk. Als trainer boekte Vrancken ook al redelijk wat succes met provinciale ploeg Gravelo en ook bij THES wist hij zich in een paar jaar tijd van eerste provinciale bijna naar de 1ste amateurklasse te werken. Hij is de man die er bij Lommel dus voor moet zorgen dat ze volgend seizoen weer terug in 1B spelen.

Met een goede 5-0 overwinning op Hasselt vorige week en een simpele 0-4 zege op het veld van Esperanze Pelt afgelopen woensdag, zal onze ploeg met veel vertrouwen naar Lommel worden afreizen. Na twee overwinningen tegen ploegen uit 2de amateur zal dit een echte graadmeter worden, hoe staat onze ploeg ervoor? Zijn we klaar voor de competitie? Geraken we weer in de 6de ronde, waar we een eersteklasser mogen bekampen? Die vragen zullen morgenavond, grotendeels, beantwoord worden.

Thomas Jutten zal voorlopig nog niet in actie komen. Bij een operatie aan zijn hiel is er een klein deel van het bot weggeschraapt en ook een slijmbeursonsteking aan diezelfde hiel behandeld. Voorlopig zal hij ons dus nog niet van doelpunten kunnen voorzien. Wouter Vosters heeft vandaag de trainingen hervat en zal normaal gesproken volgende week tegen Deinze weer bij de kern zitten. William Baeten heeft de trainingen nog niet hervat, maar is wel terug begonnen met joggen, dus hopelijk zal ook hij snel volledig fit zijn.  Ook Kurt Remen zal er morgenavond niet bij zijn, hij heeft afgelopen woensdag op Pelt zijn enkel verzwikt en heeft nog teveel last om morgen speelklaar te geraken. Het goede nieuws is dat Breugelmans volledig terug is van zijn kwetsuur en woensdag de volledige match zonder klachten uit heeft kunnen spelen.

Trainer Patrick Witters heeft de volgende spelers geselecteerd voor de bekermatch van morgen:  Kustermans - Arrazola - Smet - Lenaerts - Breugelmans - Vansimpsen - Yagan - Janssens - Verbiest - Gerits - Peers - Tilburgs - Verboven - Efekia en Verheyen.

Er zal een supportersbus rijden naar Lommel, voor meer informatie hierover: http://www.kfcdesselsport.be/nieuws/met-de-bus-naar-lommel . Voor de supporters die niet met de bus meegaan, maar toch naar Lommel afreizen, zijn tickets alleen verkrijgbaar aan de loketten aan de Speelpleinstraat in Lommel. Dit is aan de hoofdingang van het Soevereinstadion van Lommel SK. Via de website van Lommel zelf is bij ons bekend dat tickets aan het loket €10 zullen kosten en dat kinderen onder de 12 jaar gratis binnen mogen.


Dessel Sport Webteam