Kristiaan Haagen hoopt om met 4 op 6 de winterstop in te gaan

We zitten ei zo na halverwege de competitie en Dessel sluit die heenronde zondag af op het veld van één van ’s lands oudste teams, met name KFC Luik met stamnummer 4. Beide clubs vertoeven in de brede middenmoot, Dessel op stek zeven met 19 punten, de Luikenaars bezetten plaats dertien met 15 punten. 

 

“Het verschil is dus niet groot zodat het belangrijk is om eventueel onze eerste uitzege te pakken”, hoopt Kristiaan Haagen, die dit seizoen in elke wedstrijd aan de aftrap kwam, maar in de match tegen Heist even na rust werd vervangen omwille van een enkelletsel. Zonder erg dus, want nadien pikte de Desselse verdediger zijn basisplaats terug in. “Op persoonlijk vlak heb ik momenteel dus niet te klagen en ook door de recente resultaten zitten we als ploeg in een behoorlijke flow want de voorbije vier wedstrijden bleven we ongeslagen met drie gelijke spelen en één zege. Het zorgt alvast voor een goed gevoel. Ook het feit dat we in die vier matchen tweemaal de nul konden houden is altijd fijn voor een doelman en de defensie al is dit niet louter de verdienste van het verdedigende compartiment, maar van gans de kern”, benadrukt de man uit Kasterlee.

0n5a3643 2

Hopelijk kentering in uitmatchen

De witgroenen willen alvast met een goed gevoel de winterstop ingaan zodat Kristiaan het belang hoog inschat van de twee resterende matchen voor de winterstop. “Verlies en winst liggen soms kort bij mekaar en soms kregen we ook niet wat we verdienden en dan denk ik onder meer aan de matchen tegen Winkel Sport, RWDM en Charleroi. Tel daar een handvol punten bij en we staan in de top-vijf. Aan de andere kant is het ook zo dat we blij mogen zijn met het punt van vorige week tegen Seraing.”

Kristiaan Haagen hoopt in elk geval om te oogsten tegen de Luikse profs en ook op de slotmatch met de komst van Thes Sport, maar simpel zal dat wellicht niet worden. “Evenals vorig seizoen halen we dit seizoen in uitmatchen nauwelijks  punten (2) omdat we blijkbaar niet hetzelfde niveau halen tegenover confrontaties in ons eigen stadion en dat is jammer. Eens moet het tij wat dat betreft keren en hopelijk wordt dat dit weekend. Ik hoop in elk geval dat we de winterstop zouden kunnen ingaan met een goed gevoel na een eventuele 4 op 6”, aldus de Desselse centrale verdediger.

Het is alvast uitkijken of het tot een duel komt tussen de voetballende tweelingbroers Mariën. Jari maakt deel uit van de Desselse kern, maar zijn iets jongere broer Yoshi is een vast waarde bij de Waalse club.  

Bij Dessel is Kurt Remen na een kneuzing twijfelachtig. Jentl Gaethofs (rug) en  Aziz Moutawakil (knie) zijn niet speelklaar en wellicht ook Guy Dufour (enkel), die wel al op het trainingsveld stond. Wouter Vosters (knie-operatie) blijft nog een hele periode onbeschikbaar. (fvh)