Met het bezoek van K.SK.Heist staat een (r)echt – streek(s) duel op de weekend affiche en met nog 4 matchkes die ons resten in de reguliere competitie: (Heist thuis – Seraing uit – Deinze thuis – Hamme uit) wordt dit er alvast ééntje waar we extra veel inzet zullen moeten tonen.

Beide teams willen namelijk een stukje bij breien aan hun knap seizoensverhaal, dus......moeten er punten gehaald worden: 12 op 12 halen in de komende weken staat zowat gelijk aan de autostrade nemen richting “PLAY-OFF”, maar ook via de gewest – en interprovinciale ring- en sluipwegen is het mogelijk om in de "nacompetitie" te geraken met bijvoorbeeld een 8/12 (!zonder verlies bij de rechtstreekse mededingers).

Paashaas Mascotte Huren

Hou er rekening mee dat ook de GPS (Goede Ploeg Stuurmannen) van andere ploegen al routeplannen uitgestippeld hebben en dat er geen platgetreden paden meer zijn richting het doel die breed genoeg zijn. Cru gezegd: Er gaat dit jaar sowieso één waardige ploeg nipt naast de “eindronde-boot” vallen. De spanning blijft dus verzekerd tot op het eind van de rit!

Wie dit jaar K.SK. Heist wat van korterbij gevolgd heeft, is het er volmondig over eens dat “de Zwanen” onder de vakkundige (gedreven en tactische) leiding van coach Keleman en zijn staf zich toonde aan het publiek als een stug standvastig en gedisciplineerd georganiseerd blok. Hun parcours en hun resultaten spreken boekdelen. Wat mij betreft is het de ploeg die het predikaat “een niet aflatende wilskracht koppelen aan een optimaal rendabel gebruik van de aanwezige middelen (talenten en ervaringen) op langere termijn” tot een waar HANDELSMERK uitwerkte. Een mondvol om te zeggen: "een ploeg die hiejel goe beizig es".

Heist staat niet voor niks op de 5de stek met 46 punten. Het heeft een evenwichtige uit en thuis winstpuntenbalans (24 – 22), het zette al een reeks van 8 (ongeslagen wedstrijden) neer en scoorde reeds 19 keer op verplaatsing. Ja dat kan tellen hé.

Vorige week verloor het thuis met de allerkleinste verschil van KSMK Deinze. Seppe Brulmans schilderde een vrijschop op de het achterhoofd van Jerome Mezine die met een achterwaarts boogballetje Niels Stroobants verschalkte. Aan de andere zijde hield keeper Tom (Tom?) Van Den Berghe de oranjehemden overeind wanneer kapitein Bart Webers vanop de stip de aansluiter voor zijn voeten kreeg.

Ook wij lieten puntsgewijs en sportief gezien steken vallen vorige keer bij het zeer verdienstelijk spelend Aalst. Maar Carnaval en Pasen is ondertussen gepasseerd en wie goed opgelet heeft ( klokken van Rome gezien heeft – en klepel weet hangen) mag er zeker van zijn dat wie snel, verrassend, slim en alert uit de hoek komt de beste eitjes van de pass euh paashaas in zijn mandje verzameld.

Zaterdag dus om halfacht allemaal present in het AMS. De kans dat onze Turbo Toon Lenaerts als kersverse pa.............ashaas aantreed? Of Wim Kustermans absoluut niks, zelfs geen chocolaatje, in zijn... mandje wil? Of uw verslaggever nu echt zo'n paaskieken is? ….zaterdag gaan we het weten. Allez sommige dingen weet ik nu al wel. Ik kom zaterdag zeker PIEPEN.