Onze competitie afsluiter spelen we zaterdag in het Waasland. Bij KFC VW Hamme. Groen-wit krijgt een uitgelezen en laatste kans om voorgoed kom af te maken met dat “uit - reputatie - syndroom” in aanloop naar de eindronde.

Alhoewel daar mogen we toch niet meer van spreken na zo'n goede match als die in Seraing? Komaan. Voor de “Wuitens” wordt het nog keihard knokken want het treffen is de laatste kans om actief barrages af te dwingen. Voor Barechoem is het doek al definitief gevallen na een bewogen (arbitrair gecontesteerde) match tegen Knokke vorige week, Hamme's directe achtervolger Châtelet mag dit weekend in Heist proberen om via een driepunter druk op de degradatieketel te zetten. Als Lierse en/of Virton hun licentieperikelen niet opgelost krijgen dan zou “Den Vigor” alsnog in de reeks kunnen blijven.

Hamme startte goed aan het seizoen met 12 uit 18. Op speeldag 7 (14 oktober 2017) kwam het met enig vertrouwen en open vizier naar het AMS afgezakt. De moedige poging van de Oost-Vlamingen werd door iederéén gesmaakt, maar Dessel startte volle gas en het swingde: het werd een droge 3 – 0. Janssens liet een 2pac-dubbelpack (2 treffers) noteren en gelegenheidskapitein Remen pikte er ook ééntje mee. In 2018 haalde Hamme slechts 6 op 42 en zakte stelselmatig weg in de rangschikking.

Speler-coach Jamaïque Vandamme zag hoe Jelle d'Heer in de 90' rood pakte vorige week op Châtelet. Dus gaat er weer wat gepuzzeld moeten worden aan de basis. Van die basis zijn er een aantal die misschien voor de laatste keer de VW clubkleuren verdedigen: Kapitein Speltdooren vertrekt op't einde van't seizoen naar SK Lochristi, Van Remoortere naar KSV Temse, Vercruysse naar RC Gent, Decuyper tekende in “Oilst”. Ook Lander de Keersmaecker die vorige week zijn zesde gele kreeg maakt de overstap naar reeksgenoot KSVO.

“C'mon gasten” nog een keertje vol aan de bak zou ik zeggen. Uitdaging: onze gouden “hand” - schoen nog wat meer glans geven met een extra clean sheet? De trouwe bus - supporters trakteren op een klein privé-feestje? ...De ongeslagen reeks verder zetten en maximaal genieten van de frisse "voetbalgrage" vorm waarin onze “fanions” verkeren? 

By the way: van mij hadden ze gerust een gouden schoenen etalage mogen geven aan de ploeg voor hun prestaties dit seizoen.

Voor de kern van morgenavond kunnen we vrij kort zijn, er zijn geen geschorsten en ook geen geblesseerden. De keuze zal dus gemaakt worden tussen de volgende spelers:  Kustermans - Arrazola - Smet - Haagen - Lenaerts - Remen - Vosters - Breugelmans - Tilburgs - Yagan - Baeten - Janssens - Vansimpsen - Gerits - Njengo - Jutten - Ofori.