Coach Witters mag terecht – en is dat ook – trots zijn op de manier waarmee onze jongens verleden vrijdag Dender aanpakte. Met gedreven vakmanschap en een flinke portie “Me and my buddy” (voor elkaar door het vuur gaan) werden 3 discrete maar billijke punten binnen gereifd. Lommel ging in het Soeverein-stadion kopje onder tegen het disciplinevol verdedigend Deinze dat tevens tegen 100% afwerkte. Heist hees zich in het moeras van Chätelet voorbij het Waalse groenwit en Knokke maakte brandhout van Oosterzonen.

Daardoor staat de startgrid van het 14de seizoenstreffen in de superliga vol met kanshebbers op de koppositie. Mathematisch gezien zijn er vijf ploegen in de running om na de volgende speeldag de leidersplaats te nemen / te delen / ...Een beter promotie-scenario om de spanning die deze reeks zo aantrekkelijk maakt in de verf te zetten, is haast niet denkbaar. En ook na dit weekend blijft het een spannend getouwtrek tussen de eindronde-kandidaten aangezien alles zo kort bij mekaar ligt.

Dessel Berchem 5
Pic29 2

Hoe schatten we de Desselse kansen in? Zelf durf (banger) ik me daar niet over uitspreken, dus leg ik mijn lodderig oor te luisteren bij enkele analysten voor een pseudo-wetenschappelijker oordeel :

Hoe schatten jullie wiskundig de kansen in van KFC?
 
Piet Agoras ( KT van Olympiakos Pezerikos en bekend van Lat² + Paal² = 0² ):
Ze zullen vierkantswortels moeten schieten om de Desselse keepers een pee te stoven”
 
Bennie “Einstein mor Franklin” ( T2 van een relatief toffe club en bekend van “nichts is absolut” ) : “ Het is duidelijk dat KFC met een 45 % lichtjarige snelheid zeer zeker 90 % onmiskenbaar betrekkelijk aanwezig zal zijn in de naar verhouding 80 % kleinere rechthoek van de op goal trap- trapezium. Daar ben ik theoretisch relatief van overtuigd”
 
Wernher “Von Braun” ( hoofd sportieve cel van US Cosmos en bekend raketspecialist ) :
“ Die groenwitte Kempische ploeg is klaar voor de Challenge(r) en gaat ongetwijfeld een Apollootje voor de dorst aanleggen met het Dessel Discovery-model”
 
Thomas “Edison” Ju...nior ( ex-speler van Dynamo LED FC en bekend van de meezinger hit “laat het licht maar branden” ) :
“ Er gaan gloeie dingen te zien zijn van de makkers ( the lads ) in het AMS en dat zal niet alleen van de nieuwe lampen komen. Glimmend Olympisch goud behalen zoals in de match vorig jaar tegen de koplamploper licht binnen de mogelijkheden”
 
Hmmm, deze vier met google-translate vertaalde uitspraken geven zeker wat stof tot nadenken. Misschien staat KFC Dessel van alle “zolderploegen” op papier inderdaad wel voor de zwaarste opdracht: de gedoodverfde titelfavoriet het vuur aan de schenen leggen. Maar het kan ook de allermooiste Sinterklaas beloning krijgen door een flinke opsteker voor zich zelf bij mekaar te spelen + revanche voor de bekeruitschakeling te nemen en een mentale tik aan de andere kanshebbers uit te delen. Ons fanionteam zit in een zelf afgedwongen ideale positie vanwaaruit men vrank en vrij zijn kans kan gaan.
 
Of is het LSK dat voor de zwaarste opdracht staat zaterdag? Na de recente 0 op 6 zullen de profs er op gebrand zijn, één wat zaken recht te zetten, twee hun positie in't klassement ten alle prijzen te behouden, drie een op til staande mini-crisis af te wenden. Dat zal niet makelijk zijn tegen een ploeg die thuis nog niets weg gaf.
 
 
Zaterdag, 2 Dec om 1930Hr thuis een topaffiche, een “titelfight”. Met inzet de “leidersplaats” van de reeks:
KFC Dessel Sport versus Lommel SK.
Laat voetbal een feest zijn. Een groen-wit feest!
Meer dan ooit rekenen we op een “Ultra” aanstekelijk support!
Allen naar het AMS!!!
 
Trainer Patrick Witters kan op Jutten na, over iedereen beschikken. Janssens komt terug uit een schorsing. Verboven en Verheyen vallen uit de kern voor morgen avond. De volgende spelers zitten morgen avond in de kern: Kustermans - Arrazola - Smet - 'Turbo Toon' Lenaerts - Remen - Vosters - Breugelmans - Tilburgs - Janssens - Baeten - Vansimpsen - Yagan - Gerits - Njengo - Rosario - Efekia - Ofori - Peers.