Wat al langer in de lucht hing is nu werkelijkheid: de officiële bevestiging dat Dessel Sport definitief afhaakt voor de bekerconfrontatie tegen Beerschot, die oorspronkelijk voorzien was in december 2020, maar werd uitgesteld wegens Covid-19. Uiteindelijk werd die wedstrijd gepland voor begin februari 2021, maar ook dat wordt een onmogelijke zaak voor voetballend Dessel, dat nog geen enkele competitiematch kon spelen wegens de bijkomende coronamaatregelen.

Images (1)

Dessel staat dus met de rug tegen de muur, want het kan zich niet voorbereiden op deze interessante bekerconfrontatie en moet deze wedstrijd aan de neus laten voorbijgaan. Een begrijpelijke zaak want de club heeft een verbod op trainen, een gemeentelijk besluit van burgemeester Kris Van Dijck met de melding dat het verboden is om trainingen en wedstrijden te hervatten, voorlopig tot 28 februari conform de huidige regels van de Nationale Veiligheidsraad. Uiteraard beseft de club dan ook dat de gezondheid boven alles gaat. 

 

Voorzitter Willy Mermans wil zeker niet spreken van een gewoon forfait. “Ik lees dat in sommige media, maar het is wel een noodgedwongen forfait wegens overmacht”, benadrukt de Desselse preses, die ook merkte dat de Pro League eerder een protocol ‘light’ uitwerkte met onder meer strenge regels qua gebruik van de kleedkamers, tweemaal per week sneltesten, geen publiek op de training ...

Allemaal gebaseerd op het zware protocol voor de profclubs om de amateurclubs de mogelijkheid te bieden om de trainingen in januari te kunnen hervatten met als enige doel het spelen van die ene wedstrijd in de zestiende finales. Bovendien moeten alle bekermatchen zonder toeschouwers en zonder horeca doorgaan wat uiteraard financieel niet aantrekkelijk is. Ook reeksgenoten Thes Sport (tegen Genk) en Rupel Boom (tegen Eupen)  zitten in hetzelfde schuitje en kunnen wellicht evenmin spelen.

Bekertraditie

Dessel keek uiteraard erg uit naar deze confrontatie met De Mannekens van ’t Kiel. Zo ook de voorzitter, die zag dat zijn club het de voorbije jaren ver schopte in het Belgische bekervoetbal. “Als kleine gemeente van net geen 10.000 inwoners spelen we samen met dorpsgenoot Witgoor in de nationale competitie. Maar ook een unicum is dat we met Dessel Sport ons de voorbije vijf  seizoenen viermaal konden plaatsen voor de zestiende finales. De voorbije jaren speelden we driemaal tegen Moeskroen, maar we leken nu eindelijk het geluk aan onze kant te hebben met de komst van Beerschot. Sportief gezien is dit jammer, maar uiteraard staan we achter de beslissing van onze burgemeester, die zijn veto stelde en dus afzag van een uitzonderingsmaatregel. Dit omdat de coronacijfers in de regio niet goed zijn en omdat Dessel onnodig veel inspanningen moet doen om één match voor te bereiden”, besluit Willy Mermans, die hoopt dat er door het wegvallen van deze kaskraker van bondswege wel een degelijke tegemoetkoming voorzien wordt.(fvh)